Noored jooksevad Haapsalu neuroloogiahaigla heaks

Lääne Elu

info@le.ee

Heategevuslik teatejooks. Foto Marko Mumm

Reedel, 23. septembril toimuva koolinoorte heategevusliku teatejooksu tulu läheb taas Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse tegevuse toetuseks.

Heategevuslik teatejooks on Eesti suurim koolinoorte spordiüritus ja avab ühtlasi EOK Spordinädala. Osalema on oodatud 5.-9. klassi õpilased, kes jooksul osalemisega annavad panuse liikumisvõime kaotanud laste heaks.

„Teatejooksul on oluline osavõtt ja kaasamõtlemine, sest võitjaid välja ei selgitata. Teatejooksu ja laiemalt ka Spordinädala eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, ning seeläbi populariseerida sportlikke eluviise,“ ütles teatejooksu eestvedaja Erik Pallase. „Lisaks annab teatejooks panuse Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse toetusfondi kaudu liikumisvõime kaotanud laste heaks. See omakorda õpetab noori hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas ning hindama heategemise tähtsust,“ lisas Pallase.

Sel aastal juba 17. korda toimuval teatejooksul saab osaleda 28 eri paigas üle Eesti. Joostakse kaheksaliikmeliste võistkondadena, kus iga jooksja peab läbima 200 kuni 400 meetri pikkuse distantsi. Iga kool saab välja panna piiramatul arvul võistkondi.

Teatejooksule annavad Eesti eri paigus avapaugu ka spordinädala patroonid kultuuriminister Piret Hartman, näitleja ja laulja Kristel Aaslaid, EOK sportlaskomisjoni liige Saskia Alusalu, stilist ja saatejuht Ženja Fokin ning Eesti muusik ja tiktokker Artjom Savitski.

Osalema on oodatud 5.-9. klassi õpilased ning osavõtt on kõigile tasuta. Teatejooksule saab registreeruda 13. septembrini kodulehel www.teatejooks.ee.

Täiskasvanud saavad teatejooksul osalevate laste panust ja Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse tegevust toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks. Rohkem infot kodulehel www.hnrk.ee/toetusfond.

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste korraldamiseks. Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetajad Spordinädala läbiviijad Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile. Lisaks panustavad Rademar, Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn ja Eesti Kergejõustikuliit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments