Koluvere külje all laiub päevalilleväli

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Päevalilleväli Laukna külas. Tiiu Kammiste foto

Koluvere külje all Lauknas laiub kolme hektari suurune päevalillepõld, mis tõmbab uudistajaid kokku nagu meepott kärbseid.

„Alati, kui mööda sõidan, on autod tee veeres,” ütles põllu omanik Andres Kirsipuu. Kirsipuu kasvatab päevalilli esimest aastat vahekultuurina. „Silmailuks ja mullale ka hea,” ütles Kirsipuu. Laukna päevalilleväli on tal seni ainus. Mullu kasvas põllul nisu.

Päevalilleseemned Eestis valmis ei saa. Septembris laseb Kirsipuu päevalilled maha niita ja mulda randaalida. Seni aga julgustab ta inimesi põldu vaatama tulema, seda pildistama ja päevalilli ka koju kaasa viima.

Hariliku päevalille päriskodu on Põhja-Ameerika, aga teda kasvatatakse üle terve maailma. Taim võib kasvada kuni nelja meetri kõrguseks ja õitseb juulist oktoobrini. Päevalille sugulane on meil aedades kasvatatav maapirn.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tulge
1 aasta tagasi

kokku külalised, karvased ja sulelised, meepoti kärbsed