Juhtkiri: Haapsalu visiitkaart

Lääne Elu

info@le.ee

Sel nädalavahetusel on Haapsalus suve viimane suurüritus, mis on ühtlasi Haapsalu visiitkaart ja kõige kauem siin toimunud üritus – Valge Daami aeg. Kogu nädalavahetus tuleb kirju ja tõenäoliselt leiab tegevust igaüks.

Traditsiooniliselt on Valge Daami aja juurde kuulunud vabaõhulavastus, mida tänavu mängitakse teist aastat. Aasta eest räsisid lavastust koroonapiirangud, sest vahetult enne augustikuu täiskuuöid kehtestas valitsus koroonapassi nõude ja lavastust jõudis vaatama tavalisest vähem publikut. Nüüd loodavad korraldajad, et tavapärasest sootuks erinevat lavastust tulevad inimesed siiski vaatama.

Tõenäoliselt nende soovid täituvad, sest sel aastal on kõik Haapsalus toimunud suurüritused olnud erakordselt rahvarohked. Pärast kaks aastat kestnud koroonapandeemiat, mis suuresti just kultuuriüritusi laastas, on nüüd justkui nii üritused kui ka publik paisu tagant välja pääsenud.

Aga mitte ainult suvelavastusest ei koosne Valge Daami aeg, vaid sellega käivad kaasas käsitöölaat, rohkelt erinevaid esinejaid, ümberehitatud mootorrataste näitus ja kaunid Haapsalu pitsid, mis on sama palju Haapsalu visiitkaart kui Valge Daami aeg. Esimest korda toimub linnusemüüride vahel ka maleturniir, mis toob Haapsallu kokku nii lähiriikide tippmängijad kui ka malehuvilised avaliku elu tegelased.

Kes aga on huvitatud vesternist ja püssipaugutamisest, võib Paliveres vaadata, kuidas „Aktuaalse kaamera” Ukraina sõjakorrespondendid Anton Aleksejev ja Kristjan Svirgsden näitemängus nüüd hoopis omavahel võitlust peavad.

Kuigi nädalavahetus tuleb tegutsemisrohke, siis tasub kõigil meeles pidada, et ilmad lähevad taas kuumaks ja veepudelit tasub endaga kaasas kanda.

Pärast Valge Daami aega jääb Haapsallu veel vaid suvelõpu üritus – Vintage Weekend. Kui palju see erineb eelnevatest nostalgiapäevadest, selgub alles septembri teisel nädalavahetusel.

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsallane
1 kuu tagasi

Minu külalised olid väga ehmunud. Mis on Haapsalust saanud? Suvituslinnast on saanud kivilinn, lõputult igat sorti kive peatänaval. Ja ei ühtegi lillepeenart ega lillepotti. Ainult kohvikud ja restoranid on end lilledega ehtinud. Linnavalitsus võiks välismaa reiside vahepeal näiteks Pärnusse sõita ja vaadata kui lilleline üks suvituslinn välja näeb. Mul oli külaliste ees meie linna pärast lausa häbi.

Ivan Orav
1 kuu tagasi
Reply to  Haapsallane

See pole linn vaid paras urgas, millelt tuleks üldse linna tiitel ära võtta

Tähenärija
1 kuu tagasi

Valge Daami Aeg ei ole Haapsalu suve viimane suurüritus. Nii palju võiks ikka teada ja mitte inimesi eksitada.

täpsemalt
1 kuu tagasi
Reply to  Tähenärija

Mis üritust siis veel korraldad?

Maitsemeel
1 kuu tagasi
Reply to  täpsemalt

Kuhu maitsete mekk jääb?