Euroopas ülipopulaarse grilljuustu valmistamise nipid jaanipäevaks

Lääne Elu

info@le.ee

Rain Käärst. Foto erakogu

Suveõhtute peolaual on liha ja kala kõrvale leidnud kindla koha ka grilljuust. Nõo Lihatööstuse tootearenduse meeskonna BBQ Symphony grillmeister Rain Käärst jagab soovitusi grilljuustuga salatite valmistamiseks.

Juustu grillimiseks peab grillrest olema võimalikult kuum. Õliga ei ole seda vaja määrida, sest juust on ise suhteliselt rasvane ja grillimisel tuleb vältida leegi tekkimist. Aseta juust grillile ühe suure tükina ja lase sellel 30 sekundit küpseda ning siis keera teistpidi. Jälgi, et juust ei kõrbeks mustaks, vaid saaks ilusa kuldpruuni varjundi. Vajadusel küpseta juustu korra veel mõlemalt poolt.

Teine võimalus on hakkida juust väikesteks kuubikuteks ning küpsetada need kuival pannil ilma õlita kuldpruuniks. Sellisena saab juustu kasutada salatitel krõbedate saiakuubikute asemel.

Grilljuust sobib serveerimiseks köögiviljasalatiga. Põhjaks hakitud kurk, tomat, õhukesed sibularõngad ja “Frillice” salatilehed. Kastmeks segatuna oliiviõli, sidrunimahl, sool ja pipar. Samuti võib seda kasutada eelroana koos grillitud tsukiini, baklažaani ning paprikaga. Kastmeks sobib jällegi oliiviõli, sidrunimahl, sool, pipar koos vähese balsamico kreemiga.

Grilljuust on muutunud maailmas väga populaarseks, sest valmib ülikiirelt ja on hea vaheldus lihale. Nõo Lihatööstus tõi Balti riikides esimese lihatööstusena tänavu müügile kodumaisest lehmapiimast valmistatud grilljuustud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pange
1 aasta tagasi

välja päikese kätte,laske hallitama minna ja saate hallitusjuustu, seda võite siis grillida või niisama süüa

Heatahtlik soovitus inimestele
1 aasta tagasi

Ärge raisake oma vähest raha sellele plönnile, hoidke parem talvisteks elektri-makseteks.

Hea Okkupant
1 aasta tagasi

Täpselt! Selliste hindadega süüa hõrgutisi? Keedan kartulid keemiliste vorstidega ja avan Laua Viin.
Ja mis see on-juust?

eriti
1 aasta tagasi

hea reptsept, pange juust 5-ks tunniks ahju 100 kr juures, laske ära jahtuda ja siis uuesti 5 tunniks ahju, edasi juba vastavalt soovile