Noarootsi rannikul on tuvastatud masuudireostuse jääke

Lääne Elu

info@le.ee

Vormsi masuudireostus. Foto: Maris Jõgeva

Möödunud nädala tormituuled on liigutanud Hiiumaa ja Vormsi rannikul olnud masuudireostuse jääke ka Noarootsi rannikule.

Elbiku ja Dirhami külade vahel on 8-kilomeetrisel lõigul leitud vähesel määral masuudiklompe. Tõenäoliselt pärineb reostus samast allikast, mille tagajärgedega on pidanud tegelema hiljuti Hiiumaa ja Vormsi.

Reostust on Lääne-Nigula vallas vähe, kuid juhul, kui inimesed satuvad sealkandis jalutades siiski masuuditükke avastama, tasub sellest kindlasti teada anda telefonile 1247.

Hiiumaa ja Vormsi saarte rannikutelt on siiani kokku kogutud  6,1 tonni masuudijäätmeid, millest Hiiumaalt ligi 2600 kilo ja Vormsilt ligi 3500 kilo. Hiiu- ja Läänemaa päästepiirkonna juhataja Hannes Aasma sõnul liigutavad tugevad tuuled reostust ettearvamatustes suundades, seetõttu võib masuuditükke leida Lääne-Eesti rannikualadel tõenäoliselt veel mitmeid nädalaid. „Kui inimesed Lääne-Nigula valla rannaaladel masuuti avastavad, siis on see hea kilekotti kokku koguda ja viia Pürksi jäätmejaama, helistades eelnevalt ette telefonil 5660 9532,“ ütles Aasma.

Nii päästeamet, keskkonnaamet, politsei kui ka kohalikud omavalitsused jätkavad pidevat rannikuääre seiramist, et reostuskorjetöödega jätkata kohe, kui reostust on märgatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments