Galerii: graafilise disaini festival alustas tänavu kahe traditsiooniga

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 76

Malle-Liisa Raigla fotod

Laupäeval avatud Haapsalu graafilise disaini festival alustas tänavu festivali korraldaja Marko Kekishevi sõnul kahe uue traditsiooniga – enne festivali algust on loeng ja festivali avamine lõpeb kontserdiga.

Tänavu esines festivalil Los Angelese kitarrist Omar Torrez, kes oli praegu Eestis tuuril.

Iga-aastase rahvusvahelise graafilise disaini võistluse alateema oli sel korral „Ennustamatus“, mis käsitleb festivali korraldaja Marko Kekishevi sõnul loomingulist vabadust. Idee tuua teemana sisse Lotman andsid Kekishevile Tartu semiootikud.

Tänavusel näitusel ei saa Ukrainast üle ega ümber – seda teemat on autorid kajastanud võistlustöödel, eraldi on Haapsalu kultuurikeskuses ka Pallase meediadisaini osakonna välknäitus „Toetame Ukrainat“.

Näituse kolmanda osa moodustavad 86 plakatit 21 Hollandi autorilt või autorite koosluselt.

Haapsalu graafilise disaini festivali töid näeb Haapsalu linnagaleriis ja kultuurikeskuses 28. maist 4. juulini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments