Eerik Pank tuli põhjamaade meistriks

Andra Kirna

andra@le.ee

Tallinnas peetud põhjamaade U17 ja U20 meistrivõistlustelt Kreeka-Rooma, naiste- ja meeste vabamaadluses tõid Läänemaa maadlejad nii kulla kui ka hõbeda.

U20 turniiril suutis Virtsust pärit Eerik Pank Kreeka-Rooma maadluses jätta oma kehakaalus 130 kg põhjamaade meistritiitli Eestisse. „Pank läks juba esimeses ringis tugeva vastasega kokku,“ rääkis Lääneranna spordikooli maadlustreener Janar Sõber. „Ta jäi algul punktidega taha, võttis aga 7 sekundit enne lõppu järele. Vastase treener esitas protesti, mida ei rahuldatud, ning Pank võitis ühe punktiga,“ selgitas ta. Teises ringis pani Pank vastase 20 sekundiga selili. „Ta on vigastusest taastumise järel saavutamas maadluses uut taset,“ ütles Sõber. Pank esindas Lääneranna spordikooli, kuid õpib Tallinnas ja treenib Audenteses.

Kreeka-Rooma maadluse –87 kg kehakaalus sai Dünamo klubi maadleja Robin Uspenski 4. koha.

U17 turniiril tuli parim saavutus Läänemaale naiste –53 kg kehakaalus, kus Lisette Böttker Ristilt sai hõbemedali. „Finaalmatši kaotanud Böttker võitis enne seda siiski väga tugevaid vastaseid,“ rääkis Sõber. Böttker treenib Arvi Aaviku juures.

Põhjamaade U17 ja U20 meistrivõistlustel osales 218 sportlast seitsmest riigist. Eestisse tuli põhjamaade meistrivõistlustelt neli vabamaadluse kuld- ja kolm pronksmedalit, üks naistemaadluse kuld, üks hõbe ja kaks pronksi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments