Maadluslapsed tõid Lätist kõrgeid kohti

Andra Kirna

andra@le.ee

Martna maadleja Jarmo Danilov Lihula poissi Gregor-Hendrik Molderit seljatamas. Foto: erakogu

Maadlushooaja lõpul tõid Lääneranna spordikooli maadlejad Läti maadlustuniirilt „Olaines kauss 2022” kaks kuld- ja seitse pronksmedalit.

Lääneranna spordikoolist võistles 13 last. Kuigi eestlasi kokku oli üle kahekümne, tõid enamiku eestlastele tulnud medalitest koju Lääneranna sportlased ja neile kuulus ka meeskondlik teine koht.

Johanna Tšekenjuk osales kahes kehakaalus ja vanuseastmes. 2013–14 sündinute seas kaalukategoorias –43 kg saavutas ta esikoha ja 2011–12 sündinute seas –35 kg kolmanda koha. 2013–14 sündinutest sai kulla Adele Kukk (–28 kg) ja kolmas oli Mai-Kätriin Mölder.

Samas vanuseklassis said pronksi ka Kaarel-Maiko Tšekenjuk (–35 kg) ja Emily Alpius (–43 kg).

2011–12 sündinutest sai pronksi Lotte Lomp (–35 kg), 2009–10 sündinutest Mia-Jessica Mölder (–39 kg) ja 2008–09 sündinutest Charli Takk (–54 kg).

Lääneranna spordikooli maadlustreeneri Janar Sõbra sõnul on tema juures eelmisest aastast treenivad tüdrukud väga tublid ja motiveeritud. „Enne turniiri käisid meie klubi kuus tüdrukut Viljandis Eesti naiste maadluskoondise treeneri Ahto Raska juures laagris ja sõitsid sealt otse Lätti võistlema, tagasi tulid väga heade tulemustega,“ rõõmustas treener.

Kevadel Audentese spordikooli lõpetav Eerik Pank osales aprillis Eesti U17 ja U20 koondisega Tšehhis toimunud rahvusvahelisel maadlusturniiril Chamutov Grand Prix. U20 raskekaalus (–130 kg) saavutas Pank seitsme mehe konkurentsis kolmanda koha. Esimeses matšis ungarlase vastu läks Pank küll juhtima, aga oli lõpuks sunnitud vastu võtma seljakaotuse. Kaks järgmist vastast Pank võitis. Chamutov Grand Prix’l oli võistlejaid 22 riigist.

Koolivaheajal valmistus Pank koos meeste ja U20 koondisega juuni lõpus Itaalias toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks.

Samuti Euroopa meistrivõistlusteks valmistuv Stefan-Lauri Mölder oli samal ajal laagris Armeenia mägedes. Tema kuulub Eesti U17 koondisesse ja maadleb –80 kg kehakaalus. U17 EM on samuti juunis Rumeenias.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments