Läänemaa uuel festivalil võidutses šokolaadist tähistaevas

Andra Kirna

andra@le.ee

Rahvažürii jagas ekspertide kommieelistust. Foto: Andra Kirna

Rahvažürii jagas ekspertide kommieelistust. Foto: Andra Kirna

Laupäeval heljus Haapsalu promenaadi kohal magus hõng, sest Läänemaa esimesel šokolaadifestivalil müüsid Eesti väiketootjad oma šokolaadi ja selgitati välja parimad maiustused.

Šokolaadifestivalil oli käimas kaks konkurssi – parima šokolaaditordi ja Läänemaa šokolaadikommi oma.

Konkursi „Läänemaa parim šokolaaditort 2022” võitjaks kuulutas asjatundjatest žürii Laide Mäe šokolaadi-mousse’i- ja pistaatsiatordi. Žüriisse kuulusid presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik, kondiiter Merle Jakobson, Haapsalu kutsehariduskeskuse kondiitrieriala õpetaja Kristiina Rand, SA Läänemaa juhataja Irene Väli ja toiduajakirjanik Martin Hanson.

Hansoni arvates olid kõik kuus konkursile esitatud torti täitsa toredad. „Tekkis üks selge lemmik. Loodud oli üsna julge ja uudne maitsetekooslus,“ rääkis toiduajakirjanik. „Seal oli pistaatsiavahtu, banaani ja vaarikat. Kõige olulisem oli, et neid oli kasutatud nii heas vahekorras. Tekkis värske, hapukas, aga samas šokolaadine ja mõnus kooslus,“ ütles ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tädi Laine
1 aasta tagasi

Paistab, ka ilmataadile ei meeldi uus SA, nagu inimestelegi 🙁
Ainuke vihmane ilm sel kevadel!
Karma is a bitch 😂