Kristina Kuusk oli Kairos edukas

16 tugevama hulgas võitis En Garde vehkleja Kristina Kuusk (paremal) võistkonnakaaslast Erika Kirput. Foto: FIE
16 tugevama hulgas võitis En Garde vehkleja Kristina Kuusk (paremal) võistkonnakaaslast Erika Kirput. Foto: FIE

Kristina Kuusk vehkles ennast tänavu teist korda maailma karikasarja GP etapil veerandfinaali. Märtsi algul suutis ta seda Budapestis ja nüüd pühapäeval ka Kairos.

Kairo GP etapil kohtus Kuusk kaheksa tugevama hulgas lõunakorealanna Sera Songiga. Matši algusest peale oli Kuusk üritavam pool, kuid Song läks vasturünnakutes 4:0 juhtima. Järgnes kaks üheaegset torget – 2:6. Kuusk surus edasi, kuid Song seda nagu ootaski, napsates punkte vastutorgetel. Seisule 6:10 järgnes jälle kaks vastutorget, siis õnnestus Kuusel sooritada üks vastuseta torge 9:12. Matši lõpetasid aga kolm üheaegset torget ja Song võitiski 15:12.

Kokku sooritati matšis kaheksa üheaegset torget, aga visa korealanna pani edule aluse kohe algul ja Kuusk ei suutnud seda lukku lahti muukida. Lõpuprotokolli kanti talle seitsmes koht, mis on ikkagi kordaminek.

Kuusk alustas Kairo turniiri kvalifikatsioonist, kus saavutas viis võitu. Põhiturniiri esimeses ringis alistas ta Gruusia esindaja Ariina Kornejeva 15:9, seejärel pingelises matšis lisaajal itaallanna Federica Isola 10:9. 16 tugevama hulgas kohtus ta koondisekaaslase Erika Kirpuga. Kuusk suutis kohe algul paaritorkelise vahega juhtima minna ja seda edu ta enam käest ei andnud – 15:11.

Nelli Differt pääses tänu kõrgele reitingukohale otse põhivõistlusele nagu Kirpugi. Esimeses matšis alistas ta sakslanna Alexandra Ehleri 15:10, seejärel prantslanna Aliya Lutty 15:12. 16 tugevama hulgas kohtus ta korealanna Injeong Choiga. Alates seisust 3:3 läks vastane oma teed ja võitis kindlalt 15:7. Seega said Haapsalu tublidele naistele seekord saatuslikuks just Lõuna-Korea esindajad, kes mäletatavasti kuulusid mullu suvel hõbedasesse olümpianaiskonda. Kuldmedali võitis tookord Eesti naiskond.

Kairo GP individuaalturniiri võitis aga Choi, kes finaalis alistas prantslanna Auriane Mallo 15:14.

Eesti vehklejatest lõi kaasa veel Irina Embrich, kes lisaks kvalifikatsiooniturniiri kuuele võidule sundis põhiturniiri avaringis alistuma itaallanna Giulia Rizzi 15:8. Kuid teisest ringist meie koondise raudvara enam edasi ei pääsenud. Veronika Zuikova põhiturniirile ei pääsenud.

Maailma reitingu esinumber Katrina Lehis Kairosse ei lennanud, kuna otsustas praegu suunata pearõhu treeningutele. Tänu Kuuse edukale turniirile muutub pääs Eesti neljaliikmelisse esinduskoondisse aga aina pingelisemaks. Olümpiavõitja Julia Beljajeva saab suvel emaks, kuid lubab juba sügisel tagasi vehklemisrajal olla.

Eesti edetabel: 1. Lehis 385, 2. Differt 367, 3. Kirpu 267, 4. Kuusk 248, 5. Embrich 209. Reglemendi järgi pääsevad juunikuisele EM-ile ja juulikuisele MM-ile koduse edetabeli kolm parimat ja üks vehkleja peatreeneri Kaido Kaaberma valikul. Ees on veel MK-etapid Saudi Araabias ja Poolas.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments