Haapsalus on puudu 40 lasteaiakohta

Seitsmes Haapsalu linnale kuuluvas lasteaias on kohti 642 lapsele. Foto: Arvo Tarmula

Seitsmes Haapsalu linnale kuuluvas lasteaias on kohti 642 lapsele. Foto: Arvo Tarmula

Sügisest on Haapsalus vaja 40 lasteaiakohta enam kui linnal on pakkuda ja probleemi lahendamiseks tahab linnavalitsus hanke kaudu leida lastehoiuteenuse pakkuja.

Peamiselt on vaja lasteaiakohti sõimeealistele ehk 1,5-3aastastele lastele. Lasteaiakohtade vajadust on suurendanud ka Haapsallu saabunud Ukraina sõjapõgenikud. „Tänavu soovib lasteaiakohti tavapärasest rohkem kohalikke pisikesi lapsi,” ütles Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare. „Tundub, et vanematel on vajadus kiiremini tööle tagasi minna.” Seetõttu soovivad lapsevanemad tänavu rohkem panna lasteaeda just 1,5aastasi lapsi.

Linnale kuuluva seitsme lasteaia kõrval on linnavalitsus ostnud teenust MTÜ-lt Lepatriinu Mängumaa. Lepatriinu Mängumaal on kohti 30 lapsele, kuid need kõik on täis. Uuemõisas tegutseva Lepatriinu Mängumaaga on linnavalitsusel kehtiv leping selle aasta 31. augustini.

Rootare sõnul pole näha, et Lepatriinu Mängumaa sooviks lastehoidu sulgeda ja usub, et ka nemad osalevad hankel. Kui Lepatriinu Mängumaa tegevust jätkab, on linnas ikkagi puudu kümme lasteaiakohta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
krõmpsluu
1 aasta tagasi

Järgmisena avastavad linnaisad,et hoopis 40 last on üle.

Ploodu
1 aasta tagasi

Kas ikka tahavad tööle-rahapuudus ajab tööle.

Kohalik ikka::::
1 aasta tagasi

40 last on kaks rühma. Haapsalu linnas 4 lasteaias rühmad täis praegu. Statistika oli nädala tagasi lääne elus. Nendes neljas lasteaias, aga ei ole ruumi avada veel 2 rühma. Samuti linnalähedal lastele kohti pole, kuna kõik rühmad täis. Jääb üle ainult 1 lasteaed juurde ehitada. See on ainult rõõmus uudis. Siis saab töökohti juurde.

Nonoh
1 aasta tagasi

Ikka on kohti maakohtades

Kuhugi on kadunud
1 aasta tagasi

usk ja armastus. Nurme tn. lasteaia müügiga oli väga kiire. Siis on Hps ka veel lasteaiakriis. Ja Rootare: „Tundub, et vanematel on vajadus kiiremini tööle tagasi minna.” Kuidas siis muidu kui refide majandusime on viinud Eesti 20% inflatsioonikriisi. Kust need noored vanemad siis raha saavad, et ots -otsaga kokku tulla.