Galerii: HÕFFil linastus film, mis pole veel valmis

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 22

Malle-Liisa Raigla fotod

Laupäeval linastusid Haapsalu õudusfilmide festivalil kaks täispikka Eesti filmi, mis tõid mõlemad kultuurimaja suure saali publikut täis.

Esimesena linastus Jaak Kilmi film „Tagurpidi torn“, mida filmi peaosatäitja Nils Jaagup England soovitas vaadata öeldes, et tegemist on hea filmiga.

Filmi režissöör Jaak Kilmi ütles, et on HÕFFil justkui kontvõõras. „Me ei teinud õudusfilmi, vaid psühholoogilise draama. Kriitikat lugedes ikkagi tegime õudusfilmi,“ ütles Kilmi.

Kohe pärast „Tagurpidi torni“ eelesilinastus Mart Sandri film „Kuues saladus“, mis ei olnud veel valmis. „Film saab valmis loodetavasti lähinädalatel,“ ütles Sander. Filmi viimane võttepäev oli esmaspäeval, teisipäeval tegeles Sander monteerimisega, kolmapäeval heliga ja ööl vastu neljapäeva vaatas filmi üle. „Vaatasime just filmi, kus olid värdjalikud lapsed. Nüüd me näeme, millised nad oleksid kui kasvavad suureks,“ ütles Sander filmi eel.

Reedel alanud festival lõpeb pühapäeva õhtul, kui kuulutatakse välja võitjad ja toimub oksjon Ukraina toetuseks. Kokku näeb HÕFFil 30 pikka õudus-, fantaasia- ja põnevusfilmi ning lühifilme, mille seast valitakse välja ka Euroopa parima fantaasiafilmi konkursi nominent.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments