Kaljula jõudis karikavõistluste finaali

Patrik Rainer Kaljula
Patrik Rainer Kaljula. Foto: erakogu

Eesti noorte karikavõistlustel jõudis Patrik Rainer Kaljula paarismängus finaali ja võitis lohutusturniiri.

Eesti noorte karikavõistlused, mis on sisuliselt talvised sisemeistrivõistlused, on noortele üks aasta olulisemaid turniire peale suviste meistrivõistluste. Haapsalu tennisistidest pääsesid turniirile Kaljula, Keven Ungert, Gregor Trave, Egert Trave, Simona Ladva ja Maily Märss.

Väga hea tulemuse tegi jällegi Kaljula, kes P16 paarismängus jõudis koos Markus Valtsoniga finaali ja üksikmängus võitis lohutusturniiri. Paarismängus võitsid nad esmalt Sebastian Tälli / Gregor Trave 6-1 6-1, seejärel otsustavas setis teise asetuse Henry Inki / Andree Karel Kallet 6-2 2-6 10-2. Poolfinaal läks jälle otsustavasse setti, kus Valtson/Kaljula olid lõpus kindlamad Viktor Fainsteinist / Kevin-Kristjan Ubast 4-6 6-2 10-6. Finaal oli samuti võimalustega, kuid lõpuks võttis esimese asetuse saanud paar Samuel Mandelkorn / Ron Torn oma 6-4 7-5.

Üksikmängus läks Kaljula kokku oma paaismängupartneri Valtsoniga. Mängus olid mitmed murdemomendid, mis läksid lõpuks ikkagi vastasele ja Kaljula kaotas 6/7(5) 3-6. Lohutusturniiri võitis Kaljula veenvalt.

Samas vanuseklassis sai hea võidu endast edetabelis palju eespool oleva Robin Kilpi üle Ungert tulemusega 6-3 7-6(2). Seejärel kaotus Valtsonilt 2-6 3-6. Trave kaotas esmalt Robin Lucas Sirkile 1-6 0-6 ja seejärel lohutuses Kaljula 1-8.

P14 klassis jõudis Trave võiduga 6-2 6-0 Illimar Hanni üle veerandfinaali, kuid seal pidi tunnistama Aaron Kelle paremust 2-6 1-6. Paarismängus jõudis Trave koos Robin Luigega samuti veerandfinaali võiduga Sverre Haasi / Rasmus Inki üle 6-0 7-5. Veerandfinaalis tuli kaotus paarilt Ralf Filip Kivari / Karl Oskar Laan 3-6 1-6.

T14 vanuseklassis sai Ladva esimeses ringis hea võidu 4-6 6-2 6-3 Sofia Holsti üle, mis viis ta kokku esimese asetuse saanud Marie Johanna Lapimaaga. Selles mängus oli jõudude vahekord ilmne, Lapimaa võitis 6-0 6-0.

T18 vanuses kaotas Märss Kätriin Reinvaldile 1-6 4-6. Lohutusturniiril tuli esmalt kindel võit Laurend Arandi üle 8-0, kuid siis vedas hommikul äratuskell alt ja lohutuse poolfinaali Märss ei jõudnudki. Paarismängus koos Meribel Järnaga jõudis Märss veerandfinaali võiduga 6-0 6-1 Loori Jürine / Roberta Rohumäe üle. Seal tulid vastasteks turniiri hilisemad võitjad Grete Gull / Mariela Pluutus ja tuli kaotus 1-6 2-6.

Eesti III liiga turniiril mängisid Reena Raudne-Klooster, Ivika Torpel ja Liis Toom.

Väga eduka turniiri tegi Raudne-Klooster, jõudes finaali. Esmalt alistas ta Ülle Ennuste 8-6, seejärel Ly Jürgensoni 8-4, siis veerandfinaalis Aljona Ystmarki kindlalt 8-0 ja poolfinaalis oli parem edetabelis teisel kohal olevast Kristi Ziugovist 8-5. Alles finaalis pidi Raudne-Klooster tunnistama esimese asetuse saanud edetabelijuhi Varje Viljari paremust 5-8. Varem madalamas, IV liigas head mängu näidanud Raudne-Klooster tõusis nüüd finaalikohaga III liiga jooksvas edetabelis 134 mängija hulgas 10. kohale.

Hea tulemuse tegi ka Torpel, jõudes veerandfinaali. Esimeses ringis viis loos ta kokku Toomiga. Klubiliikmete omavaheline arveteklaarimine lõppes seekord Torpeli kasuks alles pärast tasavägise mängu kiiret lõppmängu tulemusega 8-7(7). Ka teises ringis oli Torpel võidukas, alistades Kaia Aamissepa 8-1. Veerandfinaalis tuli kaotus Anastasia Frolovalt 3-8. Ivika asub III liiga edetabelis kohe Reena selja taga, 11 positsioonil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments