Aivo Paljasmaa: Lenin oli neegrinaine

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

NSV Liidu ajal oli kuuendikul maakerast kõige pühamaks ja hardamaks sündmuseks 9. mail peetav võidupüha.

Igapäevane elu võis olla ükskõik kui hall ja troostitu, aga sel hetkel tundis enamik homo soveticus’te ühiskonnast oma riigi vägevust kogu maailmas. Riigijuhte ülistati kui kangelasi, kelle targa ja jõulise tegutsemise tõttu sai kogu ühiskond seda kordumatut õnnetunnet tajuda. Isegi Stalin tundus sel päeval hea ja õige mees, sest tema juhtimisel sõda hitlerliku Saksamaa vastu ju võideti.

Putin on osanud selle päeva tähendust aina innukamalt ära kasutada ja pidustused muutuvad aasta-aastalt aina pompöössemaks. Rahvas tunneb end taas kogu maailma valitsejana ja patt oleks sel päeval oma argimuredest viriseda.

Mõne päeva eest teatas üks Haapsalus elav venelanna, et tänavune 9. mai võidupüha paraad peetakse Kiievis. Selleks ajaks pidavat need Ukrainat valitsevad fašistid ja natsionalistid hävitatud olema ja kõik ülejäänud rõõmustavat koos vabaduse üle, mille Putini juhitud Vene armee neile tõi.

Hetk hiljem muretses daamike aga enda pärast, sest eestlaste silmis on venelased ju sõjasüütajad. Eesti valitsus võtvat ju praegu vastu Ukraina sõjapõgenikke ja pidavat nad elama panema siin elavate venelaste kodudesse.

Tule taevas appi! Selle venelanna ajud ei ole Kremli propagandamasin mitte läbi pesnud, vaid pesukurikaga suisa tümaks tagunud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Õigus muidugi sest vaatamata lääne “jõulistele pingutustele” saimegi slaavlaste vahel madina käima ?

õhtune
2 aastat tagasi

Tere Aivo!Jälle minu vahetus tööl! Ja saan ka vähe osa vötta vestlusest!Sinu kirjutatu jöudis minuni!Õigele asjale vihjad.Tubli! Need kes ei oska lugeda mõtet! nende viga! OOTAN väga sinult veel arukaid mõtte vihjeid! Ja kröbedamalt!

diktaator
2 aastat tagasi

pealkiri on kena kaheotsaga.
Sobib püutleri ajupestud olenditele!

Tõnu
2 aastat tagasi

Aivoke, Su jutu sisu ei vasta pealkirjale.
Enne mõtle, siis……. kirjuta.

Paadimees
2 aastat tagasi
Reply to  Tõnu

aga millega mõelda? … pööningul puhub tuul!