Inimesed varuvad soola, kuivaineid ja tuletikke

Soolariiulitel valitseb tühjus. Foto: Malle-Liisa Raigla

Soolariiulitel valitseb tühjus. Foto: Malle-Liisa Raigla

Eelmise nädala lõpus kadus sool Haapsalu poodidest välgukiirusel.

Kastani poe juhataja Ursula Sepp ütles, et esmaspäeval tuli taas müügile Lätist pärit peenikest ja meresoola. „Ma ei tea, kas homme enam müügil on,” ütles Sepp. Ta lootis, et nädala jooksul tuleb soola üks kord veel juurde.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Künnap
2 aastat tagasi

Mis mõttega,kui tuleb vältimatu siis kogutud tagavarast,suurel hulgal pole mingit kasu. Väike varu on ju igal perel ja ostame ikka seda,mis just vaja.

lehtpuu
2 aastat tagasi

tuhk asendab hästi soola, tulekivi tikke ja varsti muru roheline

Sooda
2 aastat tagasi
Reply to  lehtpuu

Kui ei ole soola, siis võib ju suhkrut osta!

Hapukurk
2 aastat tagasi

Soolaga saab teatavasti konserveerida,marineerida,soolata ja isegi soolapüss olevat olemas.Kuna läheneb kevad,tuleb hulgi kurke jm.meelepärast kasvatada,et sügisel sisse soolata.Ongi kogu ļoogika,kui ellu tahad jääda.Istud keldris,varjendis ja hammustad hapukurki zakuskaks peale,muule varutule.

Uus reaalsus
2 aastat tagasi

Põhja Korea, Lõuna Korea ja meie uus naaber Ida Korea.

Kodanik
2 aastat tagasi

Kuni 3kg soola on täitsa piisav. Milleks käru täis laduda ma aru ei saa.

En.
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kärutäiega saab juba mitu siga sisse soolata? Iseküsimus, kust sigu loodetakse saada (mõni väiksem farm vist müüb) ja millistesse tünnidesse (plastämbritesse?) kamakad laotakse. Pärast listeeriahüsteeriat umbusaldab osa kodanikke ilmselt kõike, mida riik, valitsus ja rahvusvaheline imperialism näilise turvalisuse pähe pakub. Ise tuleb ehitada varjendid, ise pidada potipõldu, ise teha kahemehesaega küttepuid. Kui pool jutust nüüd mööda läks, siis teise poolega sain ehk pihta.

Pook
2 aastat tagasi

Pärast on neil kõigil kõrgvererõhutõbi liigsest soola tarbimisest ja ravimifirmad teenivad suuri kasumeid. Targad ostavad viina varuks, et külmaga sooja saada. See juhul, kui küte välja keeratakse või pommid langema hakkavad.

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  Pook

Höh! Kes seda soola sööma hakkab! Tagavaraks sahvrisse-sobib küll, sest…kogemused õpetavad ja soola hind tõuseb….Viinaga on kehvem lugu-see”aurab ” ära ja vajaduse korral märkad,et ongi vesi asemel;Igaüks küll teab kogemustest ja viinavarudest.

Maakas
2 aastat tagasi

Miks on inimestel komme iga ehmatuse peale asju kokku osta? Igasuguseid ostupaanikaid on nähtud; mõned aastad tagasi oli tatrapaanika, suhkrupaanika, tualettpaberipaanika ja nüüd siis soolapaanika. Imelik, et jahu kokku ei osteta, sest erinevalt soolast, mida toodetakse väga paljudes riikides, võib nisujahu sel aastal tõesti pisut defitsiitseks muutuda. Päris otsa vaevalt et saab, aga vähenemise tõttu muutub tõenäoliselt oluliselt kallimaks. Soovitan ostupaanikutel kohe tegutseda 🙂 Ahjaa, suhkurt tuleb ka Ukrainast. Tegelikult aga, püüdke rahuneda ja võtke asja mõistusega, sest kui ühes riigis on õnnetuseks sõda, ei tähenda see, et kogu maailmast kõik otsa saab. Terveks eluks niikuinii varusid ei kogu.

Abi anna otse Ukrainale
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

See komme on tulnud venelastelt, nemad langevad lollide massina kergesti massihüsteeriasse iga väiksema kõlaka peale. Nii ka joomine ja valetamine ja varastamine on suures osas meile imporditud venelastelt.

Pluuto
2 aastat tagasi

Eestlane oskab samad asjad! Mineviku kogemused õpetavad hankima varud.Noored ei tea, mis olid tühjad letid ja emad seisid tundide kaupa sabades, et perele toit lauale saada. Te selliselt mõtlejad -te popsisite rahuga kõhukesed täis ega teadnud,mida vaeva isad-emad olid enne näinud. Õppige vanematelt ja vanavanematelt.

käbi
2 aastat tagasi

Kas meie valitsus (ja ka kogu ülejäänud lääne maailm) vaatab praegu üle oma kevadised põllumajandusikud otsused?
Sel kevadel tuleb maksimaalselt külavata toiduvilja, sest selline suur viljakasvataja riik kui Ukraina jääb sisuliselt ikaldusse.
..ja naftat me ju külvata ei saa…

aksel
2 aastat tagasi
Reply to  käbi

Ei ole olemas eraldi sorti nimega “toiduvili”….Eesti toidab ennast õnneks ära,ärge põdege. Sealihaga om p….s ainult.

noor
2 aastat tagasi

Kõik on öeldud lausega “kus oli müügil mõni pakk meresoola, seda krabasid ostjad mitmekaupa”. Mitu pakki soola aasta jooksul tarbib keskmine pere? Kas nüüd hakkavad soolakambreid ehitama ja soolavanne võtma?

Seda et
2 aastat tagasi

Masendav kaader kelle keskel tuleb elada, töölisklassi madalam kiht elab siin linnas

Peet Zubor
2 aastat tagasi
Reply to  Seda et

Ei meeldi?tsemodan-vokzal-voronez