Päästeamet keelab Läänemaal siseveekogudel jääle mineku

Lääne Elu

info@le.ee

Siseveekogudele enam minna ei või. Foto: Arvo Tarmula

Päästeamet keelab teisipäevast kuues maakonnas jääle mineku.

Lääne päästekeskuse juhi käskkirjaga on 8. märtsist veeõnnetuste ärahoidmiseks ja inimeste ohutuse tagamiseks Pärnu-, Saare-, Hiiu-, Lääne-, Rapla- ja Järvamaa siseveekogudel jääle minek keelatud. Päästjad patrullivad veekogude ääres, et kontrollida jääle mineku keelu täitmist. Päikseliste ilmadega muutub kevadine jää kiiresti ettearvamatuks ja isegi mitmekümne sentimeetri paksune jää võib sellele mineja all ootamatult murduda.

Päästeamet on juba saanud teateid läbi jää vajunud koertest. „Kindlasti teavad paljud filmi „Kevade”, kus Teele läbi jää kukkus ja üle noatera koos Arnoga uppumisest pääses,“ sõnas Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo juhataja Tarmo Voltein. „Sellisesse olukorda ei sooviks keegi sattuda ja kui midagi taolist juhtuks, oleksime ennetamisega juba hiljaks jäänud. Seepärast me keelu ka rakendame.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments