Täna näeb lossipargis valgusetendust

Tänavu näeb sama valgusmängu, mida möödunud aastalgi. Foto: Arvo Tarmula

Täna õhtul näeb neljal korral Haapsalu lossipargis valgusetendust „Mis on õnn?”.

Enne esimese, kell 19 algavat valgusetendust annab linnavalitsus üle Haapsalu vapimärgid ja volikogu esimees Jaanus Karilaid peab kõnet. Seejärel näeb igal täistunnil 12minutilist valgusetendust „Mis on õnn?”, mida mängiti ka möödunud aastal vabariigi aastapäeva puhul lossipargis.

Kuna riigiilmateenistus on andnud teise taseme tormihoiatuse, ütles Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus, et korraldajad hoiavad hinge kinni, et projektori ja helitorn ning liikuvaid valgusteid katvad kasvuhooned ära ei lendaks.

“Torm on iiliti väga tugev aga ilmateade näitab praegu, et kella 19ks peaks tuisk ja tugev tuul järgi jääma ja kui selleks hetkeks kogu tehnika alles ja korras, siis läheb kõik nagu välja hüütud,” ütles Parbus.

Tänavu näidatakse Parbuse sõnul eelmise aasta etendust, sest mullu jäi etendus paljudel soovijatel koroonapiirangute tõttu nägemata. „Kui järgmisel aastal uuesti teeme, siis on uus etendus,” lubas Parbus.

Valgusetenduse on Eia Uusi muinasjutu „Seitsme maa ja mere taga” ainetel kokku pannud Endla teatri videoala juhtaja Argo Valdmaa.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments