Ennustusvõistluse võitis Olev Karro

Olümpiaennustuse viimane nädal muutis iga päev tabeliseisu. Kõige pikema kõrre tõmbas viimaks Uuemõisa mees Olev Karro, kogudes lõpuks 15 punkti.

Kullamehele järgnes Herjava mees Väino Tõkke, kellel hõbedasaagiks jäi 13 punkti. Risti mehe Lauri Tanneri pronksikoht oli väärt 12 punkti. Tema oli ka parim ainult ühe talongiga osalenute seas.

11 punkti – Voldemar Tõuts, Jaak Valdre, Kalmer Raudsik, Rein Sumberg, Delvis Tõkke.

10 punkti – Toomas Linamäe, Jaanus Peenoja, Sandra Saveljev, Aarne Õunapuu, Heidi Stüf.

9 punkti – Raili Toomson, Valter Puda, Edvi Peenoja, Karin Tammsaar, Heli Kaldas, Katrin Aigro, Kalju Viidas, Ando Laanesoo, Risto Karm.

8 punkti – Kaido Põder, Merike Kuuskmäe, Urmas Äkke, Egert Tõkke, Pilvi Kadakas, Kai Vare, Egne Lappmaa.

Ennustajate teadmised ja orienteerumine talialades tundub olevat kiiduväärt. Näiteks minul endal õnnestus sedapuhku koguda vaid kuus punkti. Lääne Elu toimetuse siseses võistluses olid edukamad Kaire Reiljan ja Urmas Lauri 9 punktiga.

Esikolmik saab auhinnad kätte toimetusest (Posti 30) tööpäeviti. Kõigi osavõtjate vahel loosisime välja eriauhinna Lääne Elu kolme kuu tellimuse. Loosiõnn naeratas Helle Rennule.

Kui aga näiteks Kelly Sildaru rennisõitu oleks hinnatud 0,76 punkti enamalt, oleks meie ennustajate esikolmik pea peale pööratud.

Hindamisel tekitas mulle peavalu küsimus number 9 – kas keegi Eesti sportlastest ei saa koroona pärast OMil olles startida (ei/jah – 1 punkt). Kui vastaja tahtis kinnitada, et ei saa võistelda, siis kirjutas ta talongile sõna „jah”. Suurem osa nii tegigi. Võidumees Karro kirjutas näiteks: „jah, ei saa”. Mõne „ei” puhul tekkis mul aga kahtlus, et võibolla see tähendab ennustaja silmis hoopis seda, et sportlane ei saa startida. Õnneks need kahtlased vastused ei oleks üldist paremusrida eriti mõjutanud. Luban edaspidi olla küsimuste sõnastamisel selgesõnalisem.

Kaheksandas küsimuses tahtsin teada, et kas Eesti on kokkuvõttes Lätist edukam või mitte. Mõlemad delegatsioonid võitsid ühe pronksmedali – Kelly Sildaru pargisõidus ja lätlased võistkondlikus kelgutamises. Kelly neljandale kohale rennisõidus on lätlastel vastu panna samaväärne koht kelgurajalt. Eestlaste ülejäänud esikümne kohad on kiiruisustaja Marten Liivi 7. koht 1000 meetri distantsil ja kahevõistleja Kristjan Ilvese 9. koht suure mäe võistlusel. Lõunanaabrid korjasid kelgu- ja bobirajal aga hulgaliselt paremaid kohti. Viiendaks tuldi kolmel korral, veel on neil kaukas kaks seitsmendat kohta, lisaks 8. ja 9. koht. Eestlaste lohutuseks võib lisada, et leedulased ei saanud sedapuhku mitte ühtegi medalit.

Tegelikult saaksime ennast veidi võõraste sulgedega ehtida, kui lisaksime oma kontole imepisikese tükikese soomlaste suurest hokikullast. Nende ridades lõi kaasa Narvas sündinud 35aastane Leo Komarov, kes nelja-aastaselt koos perega Soome elama kolis. Komarov on aastaid mänginud ka NHLis, tänavusest hooajast aga Peterburi ASKs.

Meeste suurslaalomis sai 4. koha kahekordne juunioride maailmameister, USA 24aastane sportlane River Radamus. Tema vanavanemad Vaike Laine ja Vaido Radamus sattusid sõjakeerise tagajärjel USAsse elama 1949. aastal.

Õnneks on eestlastel praegu kaks meest, kes juba lähiajal hakkavad medaleid võitma. Seda nägu on Marten Liiv ja Kristjan Ilves.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments