Aivo Paljasmaa: Hiina näitab maailmale musklit

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Mikaela Shiffrin on slaalomis läbi aegade maailma edukaimana võitnud 47 MK-etappi. Ta on neljakordne maailmameister ja Sotši 2014. aasta taliolümpiamängude võitja. Pyeongchangis 2018. aastal võitis ta olümpiakulla suurlaskumises. Neil kahel alal polnud ta enne Pekingi OMi enam kui nelja aasta jooksul mitte kordagi katkestanud.

Pekingi OMil on 26aastast USA sportlast tabanud aga nagu mingi needus. Mõlemal alal lõppes Mikaela teekond juba avalaskumise esimestel meetritel, kui ta rajalt välja sõitis. Mäesuusatamise võistluspaika nimetatakse Jääjõeks (Ice River) ja selle jäist vaenulikkust sai suurfavoriit karmilt tunda. Enne mänge julges Mikaela arvustada Hiinas esinevat inimõiguste rikkumist, kahetsedes, et ROK üldse annabki sellistele diktatuuririikidele mängude korraldamisõiguse. Nüüd oleks Hiina kurjad mäetrollid nagu ellu ärganud ja Mikaelale tema sõnade eest kätte maksnud. Igatahes istus ta eile pärast väljasõitu slaalomiraja kõrval lumel ning nii murtud olekuga ja nukrate silmadega inimest võib kohata vaid leinatalitusel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Aivole
2 aastat tagasi

Poler kuulnud midagi suurlaskumisest.
Ehk selgitate?