Aivo Paljasmaa: lõvi keeras karu selili

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

Lõpusireeni kõlades lendasid õhku soomlaste kiivrid ja kindad, mängukarikad takkajärele. Jää lausa mustas alla sadavast hokiatribuutikast, aga kes sellest hoolis. Mängijad tormasid kui kõik see mees üle äsjase lahinguvälja oma väravavahi poole. Kas hetkega tekkinud külakuhjas keegi ka viga sai, seda polnud aega märgata. Soome hokikoondis oli olümpiafinaalis äsja alistanud Venemaa meeskonna ja võitnud esmakordselt ajaloos kuldmedali.

Pekingi jäähallist veel pöörasemaks kippus pühapäeva varahommikul minema Helsingis. Kauppatorile valgus nagu paisu tagant inimesi, nende vahel tuututasid sõiduautod, lipud akendest väljas. Siniristiga lippude hulk võttis silme eest virvendama.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
En.
2 aastat tagasi

Tänahommikuste uudiste taustal omandab Soome hokivõit hoopis sügavama värvingu (ehkki autor seda riivamisi artikliski mainib): Soome on ilmselt üks väheseid Venemaa piiririike Hiina ja Jaapani kõrval, kelle ründamise eel Putin mitu korda järele mõtleks. Kusjuures NATO ei puutu asjasse.