Homme heisatakse Eesti lipud

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

24. veebruar on Eestis lipupäev. Sel päeval heisatakse Eesti lipp kõikidele elu-, äri- ja büroohoonetele. Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kella kaheksaks hommikul ning langetatakse päikeseloojangul.

Vabariigi aastapäeva tähistamine algab päikesetõusul traditsioonilise lipuheiskamisega. Toompeal heisatakse Eesti lipp pidulikult Pika Hermanni torni kell 7.32. Kõnega esineb Riigikogu esimees Jüri Ratas, õnnistussõnad ütleb EELK peapiiskop Urmas Viilma ning iseseisvusmanifesti loeb ette Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli üliõpilane, Voldemar Panso preemia laureaat Maarja Mõts. Tseremoonial osalevad Eesti Meestelaulu Seltsi koorid ja Tallinna politseiorkester.

Kell 9 asetatakse pärjad Vabadussõja võidusamba jalamile Vabaduse väljakul. Pärja asetavad Vabariigi President Alar Karis, Riigikogu esimees Jüri Ratas, peaminister Kaja Kallas, kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem ja kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi. Kõne peab peaminister Kaja Kallas.

Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus algab kell 10.15 oikumeeniline jumalateenistus. Osalevad Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute esindajad. Jutlustab EELK peapiiskop Urmas Viilma.

Südapäeval algab vabariigi aastapäeva paraad. Paraadi võtab vastu Vabariigi President Alar Karis, paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem. Paraadist võtab osa üle 700 osaleja ja 18 ühikut tehnikat, kokku osaleb paraadil 27 lippu, 4 kompaniid, 12 rühma, 15 jagu ja 2 orkestrit.Kõne  Pärast paraadmarssi on huvilistel võimalus näitusealal tutvuda kaitseväe ja meie liitlaste tehnikaga. Näituseala on piiratud, seega alal peab kandma maski.

Kell 19 peab Vabariigi President Alar Karis iseseisvuspäeva kõne, sellele järgneb pidulik kontsertetendus Estonia teatrimajas. Kõne ja kontsertetenduse ülekannet saab jälgida Eesti Rahvusringhäälingu vahendusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments