Galerii: raamatukogu töötajad kannavad rahvariideid

Raamatukogu töötajad kannavad rahvariide seelikuid. Foto: Malle-Liisa Raigla
Raamatukogu töötajad kannavad rahvariide seelikuid. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu raamatukogu töötajad kannavad sel nädalal rahvariideid. Esmaspäeval olid rahvariideseelikud seljas küll vaid bibliograafil Helin Põldvel ja lugejakoolituse peaspetsialistil Janne Tensonil.

Läänemaa raamatukogu direktor Ilme Sepp ütles, et teisipäeval on rahvariided seljas juba rohkematel töötajatel või kannavad nad Urve Sikemäe kingitud rahvuslikes värvides salli või lipsu. Selline sall oli Sepal ka esmaspäeval kaelas. Teisipäeval kandis Sepp juba rahvariideseelikut ja teenindajatel oli kaelas rahvusvärvides sall. „Tuleb välja, et töötajatel ei ole seelikuid,” tõdes Sepp.

Põldve sõnul kannab tema Lõuna-Läänemaa Karuse kihelkonna Pihu talu seelikut tihti ja täiesti praktilistel põhjustel – sellega on soe, rahvariideseelikut kandes läheb juba kehahoiak paremaks ja on uhke tunne. „Tuleb leida võimalus kanda,” ütles Põldve, kes kandis ka sinist Haapsalu salli ja Lõuna-Läänemaa ehted.

Tenson kandis Lääne-Nigula Rootsiküla seelikut. Teisipäeval lubasid rahvariided selga panna ka teised raamatukogu töötajad.

Malle-Liisa Raigla fotod

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments