Sergei Homeniuk: kõige olulisem on sõda vältida

Andra Kirna

andra@le.ee

„Peaasi, et perele keegi liiga ei teeks,” loodab ukrainlane Sergei. Foto: Andra Kirna

„Peaasi, et perele keegi liiga ei teeks,” loodab ukrainlane Sergei. Foto: Andra Kirna

Kirblas töötav ukraina mees Sergei Homeniuk on oma koduste pärast väga mures. Ta pole Läänemaal ainus, keda olukord Ukrainas ärevaks teeb.

Homeniuk tuli viimati Ukrainast Eestisse jaanuari algul, kui kõik tundus veel rahulik. Koju jäi tal perekond: naine ja üheksakuune tütar, samuti vanemad. Nad kõik elavad Vinnõtsja oblastis Illintsis – linnas, kust on pärit Rosheni kommid. Illints asub Kesk-Ukrainas, umbes 250 km kaugusel Kiievist.

Töötada saab Sergei sõnul igal pool, palka makstakse ka, aga hinnad on Ukrainas väga kõrged. „Tuleb siin töötada, et normaalselt elada,“ ütles ta.

„Väga loodan, et Putin tõmbab väed tagasi ja sõda ei tule. Ei ole seda kõike vaja,“ arvas Sergei.

Viimati rääkis Sergei oma perega teisipäeval. „Kõik oli veel normaalne, aga ei tea, mis edasi saab. Loomulikult nad muretsevad,“ lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
õhtune
2 aastat tagasi

Tere! Lootsin vastuseid aga ei ! Arvasin et Toomaski vastaks ja oma Nr saadaks!Ei sedagi!Tahtsin sind Toomas lihtsalt aidata .Auto panin just sinu pärast täna pilgeni täis! Et Sind Narva piiri punkti viia!

õhtune
2 aastat tagasi

Aga ülejäänud Haapsalu jaLÄÄNEMAA INIMESTELE.kui kellegil soovi aidata Ukraina naisi lapsi.Nii majutusega kui toidu abiga ja muuga.Jätke oma nr.siia .ÕHTUSELE.Olen kõik need päevad olnud A 4 korda päevas ühenduses 2-he Ukraina perega. Annan neile oma korteri Haapsalu linnas.Ise kolin maale tütre juurde.Rohkem aidata tahaks.Aga ei suuda.Olen ise tõõtu!

õhtune
2 aastat tagasi

KuidasEU ,USA,Nato lihtsalt vaatab pealt ja midagi ei tee.On veelgi suurem probleem.Kui see kirjutaja Toomas. SIND ehk aitab perearst.Ja kui see Toomas on nii julge ütleja!?postita siia oma tel. nr. vötan ühendust, räägime. Vöin ka aidata perearsti visiidi tasu maksta.Kui sul muidugi haigekassat pole! Ole nüüd mees ja pane oma tel.nr siia!

õhtune
2 aastat tagasi

ja vihjata Venelaste igatsusest!?ei tea Sergeid . aga nöus .Pere ohutusse kohta tuua ja ise kodumaad kaitsma!Meie Eestlastena peame aga tegema kõik et vastu vötta ,naisi,lapsi!Vaadata pealt kuidas pommitatakse tsiviil objekte ja inimesi.kui silmade ees on väiksed lapsed kes istuvad keldrites. kuidas nende emad rahustavad neid.kuidas nad kardavad isa kaotada kes kaitseb oma riiki.

õhtune
2 aastat tagasi

Hei !kurb lugeda. aga õpetlik!tulevikuks. teades kes elab minu kõrval. millised arvamused ja arusaamad.üks on poliitika.teine inimlikkus. sellisel ajal kui Euroopas käib sõda.kus väiksed lapsed peavad keldrites istuma!?kas üks inimene saab nii möelda ja õelda. ukrainlaste siia toomise kohta.

Medja
2 aastat tagasi

Putja on wärrrdddjaaas

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Mida kõike lubati lääne liidrite poolt finantseeritud Maidani võitlejatele – euroopalikku elustandardit aga kui selle andmise aeg kätte jõudis siis näidati kombinatsiooni kolmest sõrmest !
Nüüdseks see suur kodumaa kus kõik mis vähegi võimalik on mahaparseldatud,põllumaagi panti pandud,elatustasemest ei tasu rääkidagi !Miljonid ukrainlased on selle heaolu ühiskonnast leebet pannud aga meie poliitikud käivad ja räägivad mingist olematust eduloost ?
Vähemalt lõpetas venemaa nüüd nende kahe oblasti piinad !

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Putinistid nüüd häbenegu , mölakad eesotsas oma iidoliga .

lääne
2 aastat tagasi

munejad tegelevad käsikiimlusega, putin aga võttis de jure mõlemad oblastid veretult täna ära

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  lääne

Veretult ?

K.s
2 aastat tagasi

Ei tea, ise ei kohanud Ukrainas mitte üht kõrget hinda mis ligilähedaseltki oleks meie hindu meenutanud, hotelli sviidist kuni muuseumipiletini, restoranidest ja valgest viinast rääkimatta…

naine
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

viimasel ajal on seal hinnad kõvasti tõusnud. Kui meile tundub miski odav,siis nende palgaga 200-300 eurot pole küll kerge elada.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Allpool miinuseid laduvatele soovitus-tassige rohkem ukrainlasi siia ja tuleb aeg kus hakkate neid kirutud venelasi taga igatsema !

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Ehe näide vene propaganda poolt pimestatud isikust.

aga
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

mis teha kui eestlased põgenevad soome tööle. Kes nende töö siin ära teeb?