Kahe kuuga on Uuemõisa halli jõudnud nii A-koondiseid kui meistriliiga tiime

Uuemõisa jalgpallihall. Foto: Urmas Lauri
Uuemõisa jalgpallihall. Foto: Urmas Lauri

Uuemõisa jalgpallihall avati pidulikult 18. detsembril. Avamängus nägi platsil Haapsalu linna ja jalgpalli liidu võistkondi.

Kui detsembris, enne pühade aega, jõudsid Eesti mõistes unistuste tingimustes mõned treeningud läbi viia Läänemaa jalgpalliklubi noored ja mehed, on tänaseks siia treenima ja mängima jõudnud kümned  võistkonnad.

Spordibaaside reklaami- ja müügijuhi Karel Mölli sõnul tuli nii suur huvi Uuemõisa halli rentimise vastu neile mõneti üllatavana. „Sisuliselt viimased kuu aega on pool tööajast halliga seotud tegevustele läinud,” ütles Möll.

Hallis on toimunud mitu turniiri, kus kaugeimad osalejad Venemaalt kohale tulnud. Siia on jõudnud laagrit pidama Eesti U17 ja naiste A-koondis. U17 koondise noormehed tulevad sel nädalal juba teist korda.

Eelmisel nädalal oli Haapsalus laagris selleks hooajaks esiliigasse tõusnud Ida-Virumaa FC Alliance. Viimane pidas läinud laupäeval Uuemõisas sõprusmängu Nõmme Kalju FC esindusvõistkonnaga.

Sel nädalal tuleb laagrise kõrgliigaklubi JK Narva Trans.

Mölli sõnul on Haapsalu spordibaaside eelis erinevate teenuste komplektsus ehk täisteenus, sealhulgas head majutus- ja toitlustusvõimalused. Laagrid saavad kasutada erinevaid spordisaale, ujulat jne, tõi ta välja.

Pühapäeval, 6. veebruaril mängisid sisehallis Tallinna FC Flora ja FC Kuressaare naiskonnad. Halli külastas siis esimest korda ka jalgpalli liidu president Aivar Pohlak.

Sellest esmaspäevast treenib lähema kahe nädala jooksul siin Premium Liigas jätkamise võimaluse saanud Pärnu JK Vaprus, kelle enda väljak on nii jäätunud, et seal treeninguid läbi viia ei ole võimalik.

Mölli sõnul on halli kasutust kindlasti mõjutanud asjaolu, et nii Tallinn kui ka Pärnu on tunnise autosõidu kaugusel.

Läänemaa jalgalliklubi esindusmeeskonna peatreeneri Theimo Tülbi sõnul on halli olemasolu toonud neile palju ettepanekuid sõprusmängudeks. „Loomulikult võtame komplimendina, kui näiteks Tartu võistkond on ainult üheks mänguks valmis Haapsallu sõitma, et hallis läänlastega mängida saada,” kommentaaris Tülp. „Arvestades oma võimekust ja mängugraafikut, oleme pidanud ka ära ütlema, sest üle kahe mängu nädalas harrastajate tasemel lihtsalt ei ole võimalik mängida.” Järgmisel teisipäeval peab esiliiga B-s kohta omav kohalik klubi sõprusmängu kõrgliigaklubi Narva Transiga.

Läänemaa JK saab hooaja ettevalmistuseks mõeldud jalgpalli liidu korraldataval taliturniiril viiest mängust neli nn oma hallis pidada.

Lähema kuu jooksul on Uuemõisa halli tulemas näiteks FC Flora, Tartu JK Tammeka, Pärnu JK Posiedoni, Kohila JK Püsivuse, Viimsi MRJK  ja mitmed teisedki noortegrupid.

Samuti tulevad siia laagrisse või mängima Saku Sportingu, Saue JK, Pärnu JK esindusmeeskonnad.

Kokkuvõttes on põhjust olla rõõmus, uhke ja Haapsalu linnale tänulik, et esimeste seas sellised suurepärased treeningtingimused Uuemõisa said. See, et niivõrd paljud võistkonnad üle Eesti on tee siia leidnud, on kahtlemata positiivne ning aitab halli kasutust suurendada, eriti nädalavahetustel kui spordikooli ja klubi treeninguid vähem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments