Briti popartist James Arthur esineb suvel Haapsalus

Lääne Elu

info@le.ee

James Arthur. Foto: James Arthur

Briti popartist ja 2012. aastal sealse talendisaate The X-Factor võitnud James Arthur annab 23. augustil kontserdi Haapsalu piiskopilinnuses.

James alustas lugude kirjutamist 15-aastaselt ning tegutses nii sooloartisti kui ka mitme erineva bändi liikmena. 2012. aastal osales ta talendisaates The X-Factor ning saate võit tõi talle suurema tuntuse muusikasõprade hulgas. Aasta hiljem andis ta välja omanimelise debüütalbumi, mille edukaim lugu „You’re Nobody ‘Til Somebody Loves You” jõudis UK singlite edetabelis teisele kohale.

Teine stuudioalbum „Back from the Edge” ilmus 2016. aasta sügisel ning kolmas kauamängiv „YOU” 2019. aasta oktoobris. Albumilt „YOU” leiab hittsinglid „Falling Like The Stars”, „Naked” ning „Empty Space”. „Plaadi nimi on „YOU”, sest vastupidiselt mu eelmisele albumile räägib see sinust, mitte minust,” ütleb James toona ise.

Viimased kaks aastat on Jamesi jaoks samuti üsna tempokad olnud. 2020. aasta septembris andis DJ Sigala välja oma singli „Lasting Lover”, millel kuuleb just James Arthuri vokaali ning lisaks oli ta ka üks loo sõnadekirjutajatest. Singli kaasautorite hulka kuulub muideks ka Lewis Capaldi. 2021. aasta novembris ilmus James Arthuri neljas plaat pealkirjaga „It’ll All Make Sense in the End”, millelt kuulsaim singel hetkeseisuga on „Medicine”.

Kokku on James Arthur müünud rohkem kui 25 miljonit albumi üle kogu maailma ning Spotifys uulab tema muusikat igakuiselt 22 miljonit inimest. Laulja seni edukaimat hitti „Say You Won’t Let Go” on Spotifys kuulatud üle miljardi korra. Anne-Mariega salvestatud duett „Rewrite The Stars” on saanud pea 400 miljonit kuulamist.

James Arthur esineb Haapsalu piiskopilinnuses 23. augustil. Piletid tulevad Piletilevisse müüki 28. jaanuaril kell 10.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
soh?
3 kuud tagasi

kes kurat on James Artur!? Ma saaks aru, kui Paul McCartney esineks, siis oleks mingi uudisväärtus ka.