Karilaid: Keskerakonnal on neli ettepanekut ühiskonna avamiseks

BNS

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakonnal on neli ettepanekut, kuidas peaks liikuma piirangute kaotamise ja ühiskonna avamise poole, lausus riigikogu fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid pärast avalikku koosolekut õiguskantsleri nõuniku Martin Kadaiga.

„COVID-tõendi kaotamist tuleks alustada alaealistest, et kõik lapsed saaksid vabalt ühiskonnaelus osaleda. Samuti on kujunenud olukorda arvestades mõistlik tühistada alaealiste karantiininõue, sest lapsed põevad viirust valdavalt kergemas vormis ja haiglaravi vajatakse üliharva. Isolatsioon on olulisel määral avaldanud mõju õpitulemustele ja vaimsele tervisele. Peame keskenduma nakatumise asemel haigestumisele ja võtma fookusesse eelkõige riskirühmad, et hoida ära raskete haigusvormide tekkimist. Oluline on tagada haiglaravi ja raviteenuste kättesaadavus,” ütles Karilaid.

Karilaidi sõnul avaldas ka Martin Kadai toetust Keskerakonna fraktsiooni ettepanekule alustada ettevalmistusi COVID-tõendi siseriiklikuks kaotamiseks. „Vaadates nakatumise näitajaid, siis peame nentima, et praegused meetmed enam ei tööta. Vaja on uutmoodi lähenemist. Vaktsiinipass annab inimesele turvavõrgu vältimaks rasket haigestumist, kuid praeguses olukorras ei näita vaktsiinipass, et seda omav inimene ei nakatu. Keskerakond toetab jätkuvalt vaktsineerimist, kuid statistika kohaselt oleme ühiskonna eripärasid arvestades jõudnud maksimumi lähedase tulemuseni,” märkis Keskerakonna aseesimees.

Karilaid lisas, et Kadai poolt välja käidud argumendid süvendasid veendumust, et Eestis peab hakkama jälle arvestama kiirtestide tulemusi. „Testimise põhimõtete muutmine on möödapääsmatu, sest viiruse leviku tingimustes ei ole võimalik täielikku järelevalvet teha. Igal meetmel on oma aeg ja murdepunkt on kätte jõudnud. Ettevõtted on kandnud märkimisväärseid kahjusid ning suur hulk inimesi on olnud pikka aega ühiskonnaelust ära lõigatud.”

Karilaiu sõnul tuleb kõikidele inimestele tagada ligipääs vabas õhus toimuvatele üritustele ning arvestada kiirtestide tulemusi, et ka vaktsineerimata inimestel oleks ligipääs spordiklubidele, spaadele ja meelelahutusasutustele. „Siinkohal tuleb arvesse võtta ka asjaolu, et PCR-testimine läheb riigile ühes kuus maksma neli miljonit eurot ja see kulutus ei ole kõrgete energiahindade võrdluses mõistlik,” nentis Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kübe
2 aastat tagasi

Valijana on minu 3 ettepanekut Karilaiule. Keskerakond maksku oma võlad, võtku vastutus oma kuitegude eest ja lahkugu poliitikast.

Rahvas
2 aastat tagasi

Inimestel on valitsusele vaid üks ettepanek-
Astuge tagasi!

Juhhaidii
2 aastat tagasi

Karilaid, mida sa topid oma nina sinna, kus pole sinu koht? Sa ei ole ju valitsuse liige.

Ester
2 aastat tagasi

Kuidas Portofranco 🙂

Huvitav
2 aastat tagasi

Mis tööd ta teeb? Kus ta töötab? Suurt ei tea nagu.

seepi ja nööri
2 aastat tagasi

mul oleks ka karilaiule ainult üks ettepaneks olukorraga toimetuleku tagamiseks – seepi ja ja nööri politrukile ning kõigi maade proletaarlased ühendatud pingutust selle eesmärgi elluviimisel.

enn
2 aastat tagasi

jalgealune hakkab kuumenema?

käin igal pool
2 aastat tagasi

Polegi midagi suletud.

Rehvi puudlid
2 aastat tagasi

Olgu või 40 ettepanekut, aga kesikute kiunu ei võta Reformi aadlikud kuulda.

Politoloog
2 aastat tagasi
Reply to  Rehvi puudlid

Roheline ja punane kisuvad, ühed mustad mõlemad! Välja poliitikast!!!!

ettepanek
2 aastat tagasi

tagasi astuda