Haapsalu jõulukuused põletatakse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ridala kiriku juures tuleb kuuskede põletamine. Foot: Eduard Laur
Ridala kiriku juures tuleb kuuskede põletamine. Foot: Eduard Laur

Haapsalu kodudest välja visatud jõulukuused lõpetavad oma teekonna Ridala kiriku juures, kus need põletatakse. Esimene kuuskede põletamine, millega tähistatakse ühtlasi küünlapäeva, on kavas juba täna, 6. jaanuari õhtul koguduse haljasalal asuval lõkkeplatsil.

„Et lisada sündmusele väärikust, tähistatakse kirikupüha kell 15 ja kell 18 Ridala kirikus jõululaulude laulmisega,” ütles Ridala kirikuõpetaja Küllike Valk. Ta lisas, et mõlemal kellaajal lauldakse kirikus mõned jõululaulud ja seejärel saab jälgida kuuskede põletamist. Sinna juurde pakub kogudus hapukapsasuppi ja pannkooki.

Jõulukuused korjab 17st Haapsalu kogumispunktist kokku Haapsalu Linnahooldus ja viib need Ridala kiriku juurde. Valgu sõnul pole kogudusel plaanis suurt kuusehunnikut kokku kuhjata ja see korraga põlema panna, vaid kuuski põletatakse jooksvalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments