Haapsalu jõulukuusk on püsti veebruarini

Haapsalu jõulukuusk. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu jõulukuusk on lossiplatsil püsti veebruarini.

„Kauem vist ei kannata,” ütles Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus. Parbuse sõnul täidab nii jõulukuusk kui ka selle ümber olevad päkapikud ja lumememmed muidu seal oleva tühimiku.

Lisaks on Parbusel plaan korraldada ka jõulukuuse all kontsert, kus esineja on jõuluvana majas, väljas on kõlarid, millest publik esinejat kuuleb.

Linna jõulupuu saabus lossiplatsile 17. novembril.

Möödunud aastal oli Haapsalu jõulupuu püsti 8. veebruarini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Fotolt
2 aastat tagasi

nähtuna on Haapsalu kuusk väga ilus.

Nimi
2 aastat tagasi

Kuusk on mis ta on, aga kaunistamisega oleks võinud natuke rohkem vaeva näha. Ka mitte kõige kaunimast kuusest saab teha kauni kuuse. Järgmisel aastal võiks natukene panustada kaunistamisele. Lasta seda teha nt spetsialistidel.

Kuusk
2 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Aga kus sa olid siis kui kaunistati? Igal aastal mingite vanaeitede kiun aga kui ehitakse, siis pole ühtegi vabatahtlikku seal kõõlumas

Jens
2 aastat tagasi
Reply to  Kuusk

Ära ole naeruväärne. Kui keegi võiks ka tahta õpetussõnu jagada, siis, kes neid on ka kuulanu? Ka LE lehekülgedel on linnakodanikud omi mõtteid jaganud, aga kas neid nõuandeid sinu arust ka linnavalitsus kuulda võtab?

Nimi
2 aastat tagasi
Reply to  Kuusk

Mina ei ole spetsialist seda tegema ja ilmselt ka Teie kes te seal nö, kõõlusite. Ja sellepärast teekski ettepaneku see töö jätta neile kes seda teha oskavad. Ei midagi pahapärast, ega Teie pole süüdi et teid vastu tahtmist sinna kõõluma saadetakse ja kästakse teha seda mida ei oska. Pigem peaks juhtkond tegelema probleemi ja tööde tellimisega.

Kuusk
2 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Pole ma kuskil kõõlunud aga samas ka ei targuta,et kehvasti tehtud. Võtke linnavalitsusega ühendust ja pange end vabatahtlikena järgmiseks aastaks ehtijateks kirja.

Kes minevikku ei mäleta
2 aastat tagasi

Kolmekuningapäev märgib Eesti rahvakalendris jõuluaja lõppu, olles ühtlasi jõuluaja viimane püha. Traditsiooniks oli, et siis viidi ka kuusk toast välja. Miks me unustame nii kiiresti esiisade kombed?

Pille
2 aastat tagasi

Kui siin need jöulud möeldud on, mis Jeesuse sünnist räägivad, siis kestavad jöulud 2.veebruarini. 40 päeva pärast Jeesuse sündi, (Maria puhastuspäevad) viisid vanemad lapse templisse. Luukas Evangelium 2, 22jj. Kuused vöivad rahuga veel sätitud olla. 😉

Heinz
2 aastat tagasi
Reply to  Pille

Oi Pille, Pilleke., tead sa ka millal jõulukuuse komme linnaväljakutele meile tuli? See ju uuema aja komme ja Riia ning Tallinn pole ajaloo ürikute kaudu suutelised tõestama, kellele see esmapüstitamise au kuulub. Mis Evangeliumist sa siin räägid?

Eesti
2 aastat tagasi

Rahvakalender ja kristlik kalender ei ole sünonüümid.

pole
2 aastat tagasi

enam ammu tegemist jõulu pühaga , vaid kuudepikkuse kaubandus kampaaniaga

kodanik
2 aastat tagasi

Miks lõrtsitakse ühe ilusa aja sümbolit – jõulukuuske?

Ladna
2 aastat tagasi

täitsa juba on selle aasta kuusk. Huvitav kes selle välja valis.

Ain
2 aastat tagasi
Reply to  Ladna

Need, kes said linna jõulupreemia ?