Kohus jättis pedofiilist mõrvari vanglasse

BNS

Vassili Otškalenko andis möödunud nädala kolmapäeval veebiteel kohtule ütlusi. Foto: Malle-Liisa Raigla

Harju maakohus jättis neljapäeval pedofiilist lapsetapja, eluaegset vangistust kandva Vassili Otškalenko ennetähtaegselt vanglast vabastamata.

Eelmisel nädalal asja vaaginud kohtuistungil ei toetanud vangla ja prokuratuur tema vabastamist. Haapsalu elanikud kogusid petitsioon.ee lehel tema vanglast vabastamise vastu üle 3000 allkirja.

Kohus leidis, et Otškalenko puhul on retsidiivsusoht siiski jätkuvalt liiga kõrge ning tema vabanemisjärgsed tingimused ja võimalikud lisakohustused ei maanda seda piisavalt.

Möödunud nädalal lubas Otškalenko kohtu ees, et on muutunud mees ja põhjuseta vanglast pääsedes kodust ei lahku. Samuti lubas ta esimese asjana leida vanglast vabanedes endale töö.

Tallinna linnakohus mõistis Otškalenkole 1993. aasta 15. oktoobril räigete kuritegude eest surmanuhtluse mahalaskmise läbi ning selle karistuse jättis 1994. aasta 12. aprillil muutmata ka riigikohus. Tallinna linnakohus asendas 1997. aasta 25. aprillil talle määratud surmanuhtluse eluaegse vangistusega. Praeguseks 56-aastase Otškalenko karistuse kandmise aja algust arvestatakse tema kinnipidamisest 1992. aasta 20. augustil.

Vangla andmetel on Otškalenko vangistuses omandanud elektrik-lukksepp ja keevitaja eriala. Samuti on ta omandanud riigikeele B1 tasemel.

Otškalenko kannab karistust kahe lapse vägistamiskatse ja ühe lapse tapmise eest vägistamiskatse varjamiseks.

Seaduse järgi saab eluaegse vangi ennetähtaegselt vanglast vabastada, kui ta on karistusest ära kandnud vähemalt 25 aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi
2 aastat tagasi

Kui ta samamoodi nagu praegu saab oma “issil” külas käia edasi, siis tahan et tema tulekust antaks ka avalikult teada. Elan ise samas kandis ja meil siin lapsi jagub.

Pamp
2 aastat tagasi

Küll järgmisel aastal saab uuesti taotleda ja siis saab vabadust nautida, kõigi teie rõõmuks!

Lonni
2 aastat tagasi

Kas tal võeti see Läänemaal käimise luba kah ära?Kui ei võetud,siis ei ole asjal ju suurt mõtet?!Käib ikka nagu”prillikivi”meil siin ohvreid noolimas! Ilusaid lubadusi võib ta anda kasvõi kapaga,aga kes teda usub?!”Küürakat parandab ainult haud”!

No nii..
2 aastat tagasi

sa Rollo või mida iganes oled lollakas

Sven
2 aastat tagasi

Õige otsus

jess
2 aastat tagasi

midagi head sellesse aastasse

juhani
2 aastat tagasi
Reply to  jess

pakuks paremat. pöörata otsekohe täitmisele esialgselt määratud karistus. paha hakkab mõeldes minu maksud hoiavad seda tegelast elus

PortoRollo
2 aastat tagasi

Kahju, Reformierakonna ja Kesikute valija jääb puuri….

Varoona
2 aastat tagasi

Õige.