2021. aasta kokkuvõte: krimi

Vassili Otškalenko Haapsalu bussijaamas. Foto: Nikolai Ivanov

Praegu vabakäiguvanglas viibiv pedofiilist lapsemõrvar Vassili Otškalenko käib kord kuus Panga külas elaval kasuisal külas. Foto: Nikolai Ivanov

Otškalenko vabanemine selgub täna

Harju maakohus avaldab täna otsuse 1994. aastal surma mõistetud pedofiilist lapsemõrvari Vassili Otškalenko vabanemise üle.

Sel aastal tõusis taas päevakorda 1990ndate alguses Haapsalus hirmu tekitanud Vassili Otškalenko, sest omal ajal ränkade kuritegude eest surma mõistetul on võimalus vanglast vabaneda. Augustist külastab Otškalenko oma Panga külas elavat kasuisa Vladimir Beloussenkot.

1994. aastal mõistis Tallinna linnakohus kahe lapse vägistamise katse ja ühe tahtliku tapmise eest vägistamiskatse varjamise eesmärgil Otškalenkole surmaotsuse mahalaskmise läbi. Tegelikkuses võib Otškalenko ohvreid olla rohkemgi – kuigi käekiri oli sarnane, ei suudetud kõiki juhtumeid toona Otškalenkoga seostada. 1997. aastal tühistas kohus surmanuhtluse ja asendas selle eluaegse vanglakaristusega. Otškalenko sõnul on see olnud talle suurim kingitus, sest ootas vanglas aastaid mahalaskmist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments