2021. aasta kokkuvõte: majandus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Palivere koolimaja ees ootasid istungile kogunevaid vallavolinikke plakatitega protestijad. Foto: Urmas Lauri

Palivere koolimaja ees ootasid istungile kogunevaid vallavolinikke plakatitega protestijad. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu tõmbas Risti tuulepargile vee peale

Kui Lääne-Nigula vallavolinikud jaanuaris Palivere koolimajas toimuvale volikogu istungile kogunesid, tervitasid neid koolimaja ees plakatitega inimesed. Meeleavaldajad nõudsid volinikelt Risti lähedale planeeritud tuulepargi eriplaneeringu lõpetamist.

Peamine etteheide oli, et tuulepark on kavandatud liiga suurena ja tuulikud liiga kõrgena. 290meetriseid tuulikuid, mida Eesti Energia tütarfirma Enefit Green tahtis Ristile paigaldada, pole Eestis kunagi varem püstitatud.

Risti, Piirsalu, Kuijõe ja Seljaküla elanikud kogusid tuulepargi ehituse vastu 1100 häält, millest 670 olid Lääne-Nigula elanike omad. Tuulepargi vastu olid ka toonane Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ja volikogu esimees Neeme Suur.

Lääne-Nigula volikogu talitaski nii, nagu protestijad soovisid – otsustas tuulepargi eriplaneeringu lõpetada. Eriplaneeringu koostamise lõpetamise poolt hääletas nimelisel hääletusel 13, vastu viis volikogu liiget.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments