Rongiga saab Rohukülla 2028. aastal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rong Turba jaamas. Foto: Arvo Tarmula

Avaliku raudteeinfrastruktuuri arendamist suunavas tegevuskavas, mille majandus- ja taristuminister Taavi Aas hiljuti kooskõlastusringile saatis, on kirjas, et Risti–Rohuküla raudteelõiku hakatakse ehitama 2025. aastal. Haapsallu ja sealt ka edasi Rohukülla jõuaks rong selle plaani järgi 2028. aasta lõpuks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul saaks töödega ka paar aastat varem lõpetada, kuid see nõuab poliitilist otsust ja lisaraha, vahendas rahvusringhääling.

Oktoobri algul kirjutas Lääne Elu, et majandus- ja kom

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see
2 aastat tagasi

rohuküla jupi ehitus on sama mõttetu nagu siiamaani paari linnamehe kaatri tarvis suvesadamate ehitus raha betooni valamisega

Tarmo Ross
2 aastat tagasi

Hea,kui vähemalt Turba-Risti vahel saaks raudteeühenduse taastada.Ning seejärel pikendada raudteed Haapsaluni ja sealt Rohukülani.Meedias on palju juttu olnud sellest,milliseks kujuneb raudteeühenduse taastamise maksumus Rohukülani.Kuid kuskilt pole kuulda,palju maksab raudtee taastamine Turba-Risti vahel ja millal ehitustöödega alustatakse ning millal saab Ristini taas rongiga sõita.Juba varem oleks Ristist kujunenud sõlmjaam ning kes teab,ehk linnalaadnegi asula.Nimelt plaanis tsaarivõim Ristilt haruraudteed laiarööpmelisena Virtsu,kust edasi pidi raudteepraam rongi viima Kuivastusse ja sealt pidi laiarööpmeline jätkuma Kures- saarde.Ent plaaniks see jäigi ja kadus ka tsaarivõim.Eesti Vabariigi ajal nägi 1928. aasta raudteearengu kava kitsarööpmelist haruteed Kirbla raudteejaama ja Haap- salu jaama vahel.Veel oleks kaks sõlmjaama juurde tulnud.Ka… Loe rohkem »

vova
2 aastat tagasi

Muidugi tore kui raudtee ehitatakse,siis saab keegi selle jälle ära osta ja kasulikult maha parseldada.Mittetore on aga see,et raudteega kaasnevad venelased ja varsti on see muidu rahulik linnake nende lärmi täis.

Jaan
2 aastat tagasi

Ja millal saab Haapsallu?

Asunik
2 aastat tagasi

Tundub, et selle projekti puhul on jäänud esitamata kõige tähtsam küsimus, kas keegi tegelikult ka vajab, et rong sõidaks Rohukülla? Ja ärge tulge ütlema, et Suku ja Karilaid vajavad.

Kaieke.
2 aastat tagasi

Jehuu, kindlasti ikka varem!!!!!!!!!

No nii..
2 aastat tagasi

Ise oled loll!

saab
2 aastat tagasi

jah, enne tuleb maailma lõpp ja rohuküla bussiliin pannakse kinni sest kõik bussid hävitatakse üldse eestimaa peal, lootus jääb ainult rongidele ja lollidele