Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel oli avarii

Eile hommikul kell 07.43 toimus liiklusõnnetus Harjumaal Saue vallas Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 20. kilomeetril Riisiperest Haapsalu pool.

Õnnetuspaigas sõitis 57-aastane naine sõiduautoga Ford Focus teelt välja vastu liiklusmärki ja seejärel vastu puud. Sõidukijuht toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kümme minutit varem juhtus liiklusõnnetus Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 20. kilomeetril ehk Tallinnasse viival neljarealisel teel, kus 54-aastane naine sõitis sõiduautoga Škoda Octavia tagant otsa ees aeglustanud sõiduautole Renault Megane, mida juhtis 62-aastane mees. Renault juht toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Kell 6.17 oli samuti Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 20. kilomeetril avarii, kus esialgsetel andmetel veoautot Scania juhtinud 33-aastane mees sõitis tagant otsa ees aeglaselt liikunud veoautole Renault Premium, mida juhtis 54-aastane mees. Kokkupõrke tagajärjel süttis Scania põlema. Põlengu tagajärjel hävines Scania kabiin täielikult. Scania juht hukkus sündmuskohal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
2 aastat tagasi

Seekord on õnnetuste asukohti arusaadavalt kirjeldatud. Aga läänlasena tean, et Riisiperest 20 km Haapsalu poole algab Risti. Järelikult üks avarii juhtus paar-kolm km enne Risti alevikku. Läänemaal võikski sündmuspaiku positsioneerida kõigile tuntud suuremate asulate Taebla, Palivere, Risti (või ka viaduktide, jõgede, söögikohtade jms. üldtuntu) järgi. Ainult Rannaküla teerist on erandlik nähtus, sest Maa-ameti kaardilt taolist küla Silma kandist enam ei leia. Järel on vaid objekt ‘Rannaküla’ (bussipeatus kergliiklustee lõpus, küla ise liideti Silmaga). Suure trumm Haapsalus tundub sarnane mitteametlik, ent kohalikele tuntud nimetus.

tegelikult
2 aastat tagasi
Reply to  En.

kilomeetreid loetakse maantee algusest st. Ääsmäell ja Riisipere on 19. km nii et avarii toimus Riisipere lähedal.

En.
2 aastat tagasi
Reply to  tegelikult

Tänan tähelepanu juhtimast! Ilmselt soovmõtlemine pettis mind ja lugesin lause lõppu nii: “Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel 20kilomeetrit Riisiperest Haapsalu poole.” Originaal: “Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 20. kilomeetril Riisiperest Haapsalu pool.”