Lääneranna vald tõmbas Metskülale kriipsu peale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pille Kaiseli sõnul tahavad vallajuhid Metsküla raamatukogu kolida seltsimajja. Foto: Urmas Lauri

Pille Kaiseli sõnul tahavad vallajuhid Metsküla raamatukogu kolida seltsimajja. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna volikogu asub täna kinnitama valla eelarvestrateegiat aastateks 2022–2025 ja esimese lugemise läbib ka tuleva aasta eelarve.

Rahalaev, mis on Metsküla koolile olnud kord lähemal, kord jälle kaugemal, on praeguseks taas silmapiiri taha kadunud. Ei eelarvestrateegias ega aastaeelarves ole kummaski sentigi ette nähtud Metsküla kooli juurdeehitisele, kuhu saaks ruumid ka kohalik raamatukogu.

Volikogu eelmise koosseisu viimase istungil jäi Lääneranna volinikel valla eelarvestrateegia Metsküla kooli pärast kinnitamata. Tüli tekkis 200 000 euro pärast, mis eelarvestrateegia järgi pidanuks minema Metsküla koolile, et ehitada uus tiib, kuhu koliks külaraamatukogu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
2 aastat tagasi

pealkiri. Siis tömbavad Metsküla ja paljud teised külad Läänerannale ka kriipsu peale.

Ilma tehnik
2 aastat tagasi

Nagu lõuna Läänemaa on kaotatud, nii soovitakse kaotada külaelu Eestimaal.
Nõuame puhast ekre valitsust!

Valdo
2 aastat tagasi

Jõudu Pille!
Kauneid jõule Metsküla rahvale.

Mai.
2 aastat tagasi

Metsküla kauplus ja postkontor kadus juba üle 10 aasta tagasi. Küll oodatakse raamatukogu ja koolimaja kadumist pikisilmi. Ma üldse ei imesta.

Aivo Männik
2 aastat tagasi

Eelarve on aastaks. Strateegia on perioodiks. Arvestades lähiminevikus toimunut, muutub strateegia suhteliselt kiiresti. Metsküla kooli taasavamise juures olin mina kunagi kahe käega, kui oli au olla Tuudi “õitsva ühismajandi ” juhatuse liige ja anda oma hääl ja selle kaudu ka majandi rahakotist summa kooli taastamiseks. Ametniku staatuses ei olnud kordagi kahtlust, et külakogukond ei oleks alati väärt toetamist. Pille, mingil hetkel asusid vist valesse paati! Üks aer oli Sinu jaoks puudu. Nüüd siis natukene “tähtedest”. Astronoomiaalased teadmised hakkavad juba tuhmuma. Aga mingist mälusopist on meeles (tõusvad tähed, langevad tähed ja kustunud tähed). Proovige siis selles tähesajus leida õige tee. Tuleb… Loe rohkem »

Ikka tasuta reklaam
2 aastat tagasi
Reply to  Aivo Männik

Selge! Parafraseerides ajakirjanik Voldemar Kurest (Seitsme lukuga suletud raamat): sitt mees, kes kodaniku kommentaari ei taha.

Aivo Männik
2 aastat tagasi

Lugupeetud ikka “Ikka tasuta reklaam”!! Kodanik Aivo Männik tutvustab siis natukene seda “paatide valiku” süsteemi. Paati valitakse ja meeskonda komplekteeritakse selle kursi järgi, kuhu on paadi nina suunatud. Paadi kooseisu on võimalik kandideerida kas sellel eesmärgil, et paadi nina on õigel kursil või paadi meeskond on “erakordselt meeldiv”. Kindlasti on olemas ka materiaalsed huvid.
Kodanik Aivo Männik ei soovi, et keegi pahatahtlik inimene oma varjunime all vastaks minu kommentaaridele. Juhul, kui minule isiklikult midagi “ilusat” öelda on siis aivomannik@gmail.com on Teie teenistuses ja ma vastan.

Ikka tasuta reklaam
2 aastat tagasi
Reply to  Aivo Männik

Avalikus ruumis mind eraviisilised küsimused-vastused ei huvita… ise teavad, mida omakeskis suust välja ajavad. Tuleb kannatada, kui olete kannatada võtnud.
Kui “õige” kurss on rehepaplus, varastamine ja valetamine, mis võivad ka õnne tuua, aga haige õnne. Nii ollaksegi värdjad, osadel andmetel pool-inimesed, avatud demokraatlikes ühiskondades vaadatakse sagedasti “rehepappisi” kui arengus maha jäänuid, ja rehepappidele andestatakse palju, aga mitte lõputult.

Ikka tasuta reklaam
2 aastat tagasi
Reply to  Aivo Männik

Veel, mis see vale paat on? Ehk kodanik Aivo Männik tutvustaks kogu eestikeelsele kultuuriruumile ühe maakoha paatide valiku printsiipe. Lisaks võiks veel jonnimiste ja “jõunäitamiste” tarvilikkust lahti seletada.

Mati Põdra
2 aastat tagasi
Reply to  Aivo Männik

Noo? Keegi Aivo Männik tuleb ütlema, kus mina võin ja kus ei või sõna võtta? Mina räägin seal, kus tahan, ja sellest, mida tahan. Muuseas alati enda isikliku nime all ja vastutan oma ütlemiste eest. Niimoodi ka kõvatada ei maksa. Aga asjast. Need otsustajad võiksid kõigepealt tiiru läbi käia sellest rahvamajast, mida raamatukogu potentsiaalseks asukohaks pakutakse. Ja pärast seda vastata kahele lihtsale küsimusele: 1)millisesse olemasolevatest ruumidest raamatukogu mahutada, ning 2)kes peaks välja kolima. Praegune olukord on selline, et rahvamajas toimub igal aastal mitu traditsioonilist üritust, ühel päeval nädalas on hommikust õhtuni laste (ja mõningate täiskasvanute) puhkpilliõpe ning kindlasti hakkab laulupeo… Loe rohkem »

Rein
2 aastat tagasi

Lihula mõisa baltisaksa muuseumisse taotakse sisse kümneid tuhandeid, aga omainimeste külaraamatukogus pole isegi kemmergut. See on jätkuv moonakast külakurnajaks saanu mentaliteet. Tule taevas appi ja näita vaimuvalgust pimedatele.

Nägija
2 aastat tagasi
Reply to  Rein

Muuseumi ja raamatukogu jaoks on erinevad rahastusmeetmed. Tublid,kes projekte kirjutavad ja õnn, kui raha saavad Ei maksa kõike ühte patta ajada.

aamen
2 aastat tagasi

võite vallavanemale köie anda ja metsa saate, puu võib ise valida

Tasuta reklaam
2 aastat tagasi

Lollide seast on lihtne silma paista: Audru kõnekäänd. Tähendagu see mis tahes. Lääneranna vallas otsitakse hariduse-, kultuuri- ja sotsiaalosakonna juhatajat, eks sellise kompoti (tööülesanded) kokku panemine nõua heas mõttes eriti karmi haridust ja võimekust.

Jaak
2 aastat tagasi

Ah, et tervel Metskülal kriips peal. Kas kaotatakse see koht maapealt ? On ikka pealkirjad. Kui leheneegrile ei meeldi see vallavõim siis nii kirjutagegi, ärge udutage.