Venda Sõelsepa Kolõma lood said kaante vahele

Andra Kirna

andra@le.ee

Jüri Kaldmaa ja Meeli Tankler tutvustasid vast ilmunud raamatut kirjandusmuuseumis. Foto: Alar Madisson

Jüri Kaldmaa ja Meeli Tankler tutvustasid vast ilmunud raamatut kirjandusmuuseumis. Foto: Alar Madisson

Kirjanik Jüri Kaldmaa pani Haapsalust pärit lastekirjaniku ja luuletaja Venda Sõelsepa proosa ja mälestused kogumikku „Kolõma – kole maa“.

Kaldmaa hakkas eestlaste Kolõma-lugude vastu huvi tundma isa mõjul, kelle elus oli samuti periood, mis Kolõmal veeta tuli. „See raamat sündis tänu sellele, et mul jäid Kolõmal vangis olnud isaga need jutud rääkimata. Minu küsimustele „vastas” Venda Sõelsepp,” rääkis Kaldmaa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eduard
2 aastat tagasi

Mihkel mutt ei ole kirjanik, vaid suht alla keskpärast kirjaoskust mõistev lumpen. On väga piinlik , selline kitse meenutav täielik “Surnuaia” õlleka ex mölakas kannab kirjaniku nime. Sain ta Fabiani õpilasest juba pasa üledoosi. Ausalt, Tipa tapa ja kõik on paberi ja tindi raiskamine…

Eduard
2 aastat tagasi

See on super. Palju õnne.👍
A nüüd kujuge ette..kes neid loeb..?
Neid inimesi, kes ilgelt sooviks kellegi kannatustest lugèda…leiab pervode hulgast. Kui kirjaoskajast inimesele soovitaks lugejaskonnale midagi , mida lumpen ostaks…

Lugupidamisega: Raamatu huviline