Ülejärgmisel nädalal saabub Haapsallu jõulupuu

Haapsalu kuusepuu. Malle-Liisa Raigla

Ülejärgmisel nädalal saabub Saunjast Haapsallu kuusk, mis pakuti linna jõulupuuks juba möödunud aastal.

Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbuse sõnul sõltub kuuse toomise täpne kuupäev ilmast, sest suure tuulega puud paika panna ei saa.

Hoolimata sellest, et Posti tänav on remondis, saabub jõulupuu linna mööda peatänavat, sest väiksemaid teid mööda ei pööra suure kuusega sõiduk välja. „Ehitajatega lepitakse aeg kokku,” ütles Parbus. „Positiivne on see, et sel aastal ei pargi Posti tänaval ükski auto.”

Haapsalu jõulupuu kaunistatakse novembri viimasel nädalal, et 27. novembril süüdata selle juures advendiküünal.

Nagu läinud aastal, on ka nüüd plaanis ehitada kuuse ümber jõulumaa. Et eelmisel aastavahetusel lossiplatsil asunud jõuluvana majast on saanud Sepaküla bussipaviljon, rendib linn tänavu jõuluvanale umbes tuhande euro eest Ümaroni kuppelmaja. Seal hakkab jõuluvana lapsi vastu võtma laupäeviti. Kui jõuluvana parasjagu kohal ei ole, on majja Parbuse sõnul plaanitud eriline valguslahendus.

Parbuse sõnul käivad läbirääkimised, et samal ajal oleks lossiplatsil ka väike jõuluturg. „Kes tahab käsitööd müüa, kes teed,” nimetas Parbus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vatt
2 aastat tagasi

Istutaga kuuseke, iga aastaga kasvab kõrgemaks ja kõrgemaks. See oleks linnas kena puuke, kes siis jõulude ajal tuledesäradesse ehitakse. Iga aasta kirjutan sellest mõttest, aga ikka käiakse kuskilt kaugelt toomas kalli raha eest. See näitab ilmekalt, et mul ei ole siin linnas mitte mingit sõnaõigust, ei võeta kuulda mitte üldsegi.