Oktoobris saab ebaseaduslikud relvad loovutada karistusehirmuta

Andra Kirna

andra@le.ee

Haapsalu piirkonnapolitseinik Vello Vichterpal näitas poole sajandi vanust jahipüssi, mille omanik riigile loovutas. Arvo Tarmula

Haapsalu piirkonnapolitseinik Vello Vichterpal näitas poole sajandi vanust jahipüssi, mille omanik eelmisel aastal riigile loovutas. Arvo Tarmula

Relvad ja laskemoon võivad vedeleda kus tahes –aasta alguses leiti Haapsalu linna algkooli hoone renoveerimisel pööningult granaadid.

Oktoobris kutsub politsei inimesi karistusehirmuta ära andma ebaseaduslikke relvi ja lõhkeainet – kodus võib relvi, relva osi või laskemoona hoida siis kui inimesel on relva-või kollektsioneerimisluba. Eelmisel aastal anti oktoobrikuise loovutamiskampaania ajal Läänemaal politseile üle kolm püssi ja paarsada roostetanud padrunit. Sel aastal pole Haapsalu piirkonnapolitseiniku Vello Vichterpali kampaania käigus politseisse veel midagi toodud.

Vichterpali sõnul võib nii relvi, laskemoona kui ka lõhkeainet vedeleda põhimõtteliselt kus tahes. Ta meenutas selle aasta algust, kui Haapsalu linna algkooli hoone renoveerimisel leiti pööningult granaadid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
käo jaan
2 aastat tagasi

pean oma ragulka ka ära andma

ei pea
2 aastat tagasi
Reply to  käo jaan

veel mitte. isegi vibupüss on piirama käibega