Aidi Valliku aiandusblogi: hilised hellikud

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur

Facebooki aiandusgruppides satub vahel ette igasuguseid ahvatlusi. Näiteks õrritas mõni päev tagasi üks aianduslik hea tuttav seal teisi kahevärvilise lespedeetsa (Lespedeza bicolor) fotoga. See põnev Ida-Aasiast pärit ja liblikõieliste sugukonda kuuluv põõsas õitseb nimelt üsna hilja sügisel toredate vaarikpunaste õitega, ja hilja sügisel õitsevaid põõsaid ei saa meie kliimas ju kunagi liiga palju olla.

Muidugi suundusin ma kohe interneti avarustesse uurimisretkele ja sain teada, et vähemalt teoreetiliselt peaks ta kenasti kasvama ka Eesti läänerannikul, ja soojas aianurgas, talvekatte või teiste taimede turbe all ka lausa sisemaal. Tal on armas kuhikjas kasvukuju ja graatsiliselt langevad oksad. Kasvavat meie kliimas umbes inimesekõrguseks, seega viisakas keskmist kasvu põõsas. Eelistab kuivemaid ja lahjemaid muldi ning talub põuda. Parimat vormi näitavat täispäikeses kasvades. Lisasin ta oma soovinimekirja ja eks järgmine kevad hakkan ringi vaatama, kas keegi siinmail teda paljundab ja müüb.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments