Koolijuhid peavad hakkama lähikontaktseid tuvastama

Tühi klass. Foto: Urmas Lauri

Praegu määrab terviseamet kõik nakatanu klassikaaslased lähikontaktseteks. Haridusministeerium annab selle ülesande pärast vaheaega koolidele, lootuses, et koolijuhid suudavad lähikontaktsed tuvastada täpsemalt, kirjutas ERR.

Terviseamet ei ole seni andmekaitse tõttu koolidega jaganud nakatunud õpilaste nimesid. See tähendab, et nakatunu lähikontaktseks määrataks kogu klass.

Haridusministri nõunik Mario Kadastik ütles, et nüüd hakkab terviseamet seda infot jagama.

„Koolile edastatakse, kes on positiivne ja lähikontaktsed peab tuvastama kool. Me mõistame, et see on koolile lisakoormus, mida neil varasemalt pole olnud. Meie eesmärk on võimalikult täpselt saata testimina neid, kes on päriselt lähikontaktsed,” rääkis Kadastik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kuidas
2 aastat tagasi

tuvastamine toimub ja kus kohas, kuidas tuvastatavad tuvastamisele toimetatakse, kas toimub sundtoomine, kas ka tagatakse advokaadi juuresolek tuvastamisel, kas kaasatakse ka manukad, kas tuvastamine protokollitakse või fikseeritakse mingil muul moel(audio/videosalvestus), kas tuvastamine salastatakse 75-ks aastaks.

Huvitav
2 aastat tagasi

palju “nalja” hakkab selle pealekaebamistega saama. Keegi kuskil aevastab, siis tuleb kindlasti mõne õpilase poolt juba kahtlustav kaebus. Õpetame noorsugu üksteist hävitama, tubli lahendus jälle!

euroopalik
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

nn. üks väärtus ongi kõiki kõiges vastandada, siis on ametnikel masse oma suva järgi lihtne juhtida

tuleb
2 aastat tagasi

käpu pealekaebamis süsteemi siin rakendada