Terviseamet soovitab koolides testimise lõpetada

BNS

Koroonavaktsiin. Foto: Arvo Tarmula
Koroonavaktsiin. Foto: Arvo Tarmula

Terviseamet soovitab koole liigselt koormava testimise lõpetada, kirjutab ERR.

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma sõnul levib koroonaviirus praegu kõige rohkem laste ja lapsevanemate seas, mida saab seostada kooli algusega. Seetõttu ei saa tema sõnul välistada, et terviseamet soovitab ühel hetkel distantsõpet. Samas praegu sellist vajadust terviseamet ei näe ning distantsõpe tuleb kõne alla siis, kui riskimaatriksis jõutakse punasesse ehk väga kõrge riskitasemeni, täpsustas Härma.

„Kuu aega koolis käimist on näidanud, et lapsed nakatuvad peamiselt pereringis ja seejärel koolis ja asümptomaatilist nakatumist me praktiliselt ei näe,” lausus Härma.

Härma sõnul suudetakse samas kooli jõudnud viirus kiiresti kontrolli alla saada ning suurt levikut ei toimu. Koole koormava testimise kohta lausus Härma, et selle soovitab terviseamet ära lõpetada. Samuti peaks tema sõnul üle vaatama laste isolatsioonireeglid. Mõlemad ettepanekud on terviseamet saatnud sotsiaalministeeriumile ning sealt peaks need ühel hetkel jõudma teadusnõukotta ja valitsusse, kuid millal, pole veel teada, ütles Härma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
After Stein
2 aastat tagasi

Valgufoori tulede järgimine ka soovituslikuks palun

Ehh tobu
2 aastat tagasi
Reply to  After Stein

?

postuumne
2 aastat tagasi

Terviseamet jm.ametkondlikud institutsioonid ,,ärkab,, selle peale ainult,kui rahvamass on Toompeal pikemalt meelt avaldanud ja nõudmas käinud.Iseenesest midagi lõplikult ei laabu ega paika ei asetu.Mis veel kõik viltu ning vajaka on?

Lõpetaks
2 aastat tagasi

selle käskmise-keelamise hoopis ära! Iga inimese tervis on tema enda vastutus. Ei saa lõputult keelata või käskida midagi teha!!!

Ei tea
2 aastat tagasi

Terviseamet soovitas maskikandmise ka soovitavaks teha, aga millegipärast isepäised otsustasid mingi korralduse anda, et ikka kohustuslik oleks. Pole ime, et langustrendis kenasti laskuvad. Piirata, käskida ja keelata kaugele ei purjeta.