Vatlas tulevad kõretalgud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kõre. Foto: Merja Roostalu
Kõre. Foto: Merja Roostalu

Eestimaa looduse fond korraldab 17.–19. septembril Matsalu loodisfilmide festivali (MAFFi) ajal Vatla karjääris kõretalgud.

Talgulised võtavad maha võsa, et Vatla karjäär säiliks kõrede ehk juttselg-kärnkonnade elupiagana. ELFi talgukontori juht Kadri Aller ütles, et töö on jõukohane kõigile – igaüks teeb, nagu parasjagu jaksab.

Juttselg-kärnkonnasid ohustab elupaikade kadumine – rannaniidud ja karjamaad võsastuvad ning kõred ei saa seal enam elada. Vanades liivakarjäärides, kuhu kõred on kolinud, on sigimiseks sobilikke tiigikesi ja ka avarust rohkem, aga needki kipuvad lõpuks täis kasvama, kui neid ei hooldata. Seda talgulised teevadki.

Tänutäheks saavad talgulised tasuta näha MAFFi tänavust võidufilmi, mis kuulutatakse välja ja linastub laupäeval, 18. septembril Lihula kultuurimajas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments