Õpilaste vaktsineerimine Läänemaal võtab hoogu

Andra Kirna

andra@le.ee

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Ain Iro oma kooli õpilas- te pärast muret ei tunne. Foto: Andra Kirna

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Ain Iro oma kooli õpilaste pärast muret ei tunne. Foto: Andra Kirna

Kui Läänemaa vaktsineeritute hulk täiskasvanute hulgas on kõvasti üle Eesti keskmise, siis noorte vaktsineerimise poolest oleme olenevalt vanusegrupist viimase nelja-viie maakonna hulgas.

Koolidest on vanematele saadetud nõusolekuvormid, milles küsitakse luba lapse Covid-19 vastu vaktsineerimiseks ja koroonaproovi võtmiseks. Kuigi vastata paluti niipea kui võimalik, on vastamise tähtajad kooliti erinevad. Enamasti on tähtajad alles kätte jõudnud või kohe kätte jõudmas.

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktori Ain Iro sõnul on ka neil nii. „Info selle kohta, mida vanem vastas, on ainult kooliõel,“ selgitas Iro. „Kooliõde hakkab meil vaktsineerima, kui on neid, kes seda soovivad.“ Kas soovijaid on, Iro ei tea. Enda sõnul keskendub ta juhina kooli peamisele ülesandele, õppetöö korraldamisele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nimi
2 aastat tagasi

Mis meil Eestis toimub? Kas pole see euroopa liit hullem kui oli NSVL? Käsu-keelu riik, hirmutamise riik! Aga targa näoga räägitakse, et meil on vabadus?!?! Inimesed pannakse töökohal valiku ette – kas lased vaktsineerida või jääd tööst ilma. Inimene soovis tööd, lasi ennast vaktsineerida ja pidi selle tagajärjel peaaegu surema… Vot selline VABAriik on meil!
Nüüd siis tahetakse juba laste peal ka inimkatseid tegema hakata! Kuidas teisiti saab seda nimetada, me keegi ei tea, mis tagajärjed nendel vaktsiinidel aastate pärast on.

anonüümne
2 aastat tagasi

vabad.kodanikud.ee,
Vabade kodanike deklaratsioon ,allkirjasta!
Täna on see päev!

Chr
2 aastat tagasi

100% ei saa minu laps cov vaktsiini ja jutul lõpp!

kotis
2 aastat tagasi

Kus on Läänemaa kogukond,et ühineks,leida saab ühiseid koduõpetajad.Lapsed tuleb tavakoolist ära võtta ,mitte lasta nendega manipuleerida–nii lihtne see ongi.Oligi koolisüsteem nagu on ja vananenud.Enamus Eesti kogukondi on ühinenud enda siseselt,Läänemaa on puudu.Oodates-vaadates kaotame aega,ja oht lastele on liiga suur,

Kati
2 aastat tagasi
Reply to  kotis

Tuttavatest mitu peret on lapsed koduõppele võtnud, Läänemaal. Mis siin kogukond laste kooli osas aitaks, vaja on mõelda läbi ja tegutseda.

Lii
2 aastat tagasi

Maailmas ju süstitakse lapsi ja täiskasvanuid. Surevad need siis ära?? Ei sure. Elu läheb edasi. Midagi ei juhtu. See väike sutsakas ja kardate nagu ma ei tea mida.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Lii

kuidas nii, surevad ju küll ja väga kahjulikud kõrvalnähud on samuti. Kuigi see protsent ei ole tõesti suur, aga eks see üks õnnemängu moodi tegevus ole. Pealegi pikemat mõju ju pole üldsegi veel teada. Mis saab kolme aasta pärast? Pole nii palju aega mööda läinud, et keegi midagi teaks öelda. Millegipärast peavad end süstida lasknud inimesed teistest targemaks, aga ma ei ole üldse kindel, et see nii on.

Hea Okkupant
2 aastat tagasi

Vaktsiini müüjad jõudsid juba lapsi kallale. Hirm ja idiotsus kasvab. Järgmine samm – hattakse vaktsineerida koerte ja kasside.
Veel edasi hakkatakse patruleerida tänavad – ei ole kaasas tõend?
Säh sulle nõel tagumikku!

Erx
2 aastat tagasi

Keegi arvas, et “Käed eemale meie lastest!
Nad on VEEL terved!” Kuidas saavad need lapsed VEEL terved olla, kui on aastaid igasugust kräppi sisse ajanud. Mingi kella 11-12 paiku RIMI kauplusse ja siis näete, mida nad kokku ostavad.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Erx

…et siis oleks vaja veel mürke juurde lasta organismi teiemeelest? Et kui juba niigi kräppi täis? Päris kummaline arvamus

Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi

Lastehalvatuse ja koroona võrdlemine on küsimärgiga tegevus. Üks oli kaitse haiguse vastu, mis tõesti enamikel juhtudel raskete tagajärgedega. Teine, eriti laste puhul, kaitse haiguse vastu mis rõhuval enamikel juhtudel pea olematute sümptomite ja tagajärgedega. Vaktsiinid ka väga erinevad, esimene tavaline sama haiguse nõrgestatud vorm, teine eksperimentaalne uudistoode. Esimene tagas sisuliselt jääva immuunsuse, teine mitte eriti, meenutades, et 25% raskelt haigestunuid on vaktsineeritud.

Mürgitajate salaplaan...
2 aastat tagasi

… viiakse kavaluste ja ähvarduste kaudu ellu, kuigi vaktsiinid on alles katsejärgus.

Ehh
2 aastat tagasi

teile miinusteladujad arvavad tõsimeeli, et vaktsiin ei ole veel katsejärgus? Pole aastatki õieti olnud ju see kaitsesüst, ei saagi olla ju veel tulemusi teada, kuidas mõjub ja palju tegelikult kaitseb.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi

Vähemalt ühest õudsest tõbist ehk lastehalvatusest oleme vaktsineerimise läbi lahti saanud:
“Eestis oli viimane lastehalvatuse puhang 1958. aastal, kui haigestus ligi 1000 inimest. 1959. aastal alustati lastehalvatuse vastast lausvaktsineerimist, mis kestis kaks aastat. 1961 registreeriti viimane lastehalvatuse juhtum ning Eestist sai esimene lastehalvatusest vaba piirkond maailmas.”
(Allikas: Wikipedia)

jjj
2 aastat tagasi

Ma tean isiklikult naabritüdrukut, kes kaheksakümnendatel lastehalvatusse jäi. Wikipedia ei anna alati täit tõde

Nnnn
2 aastat tagasi

Uuri ka, mida tegid esimesed katsejärgus lastehalvatuse vaktsiinid.