Sten Roosi muinasjutuvõistlus kutsub 30. korda osalema

Jutuvõistluse auhinnatort. Foto: Peeter Langovits
Jutuvõistluse auhinnatort. Foto: Peeter Langovits

Lastekirjanduse keskus kutsub 11-15-aastasi lapsi osalema Sten Roosi nimelisel muinasjutuvõistlusel. Haapsalust alguse saanud võistlus toimub sel aastal juba 30. korda.

Lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone loodab, et ühel vanemal iga-aastasel konkursil on ka tänavu rohkelt osalejaid üle Eesti. „Meil on hea meel taaskord kutsuda lapsi oma fantaasialugusid välja mõtlema ja kirja panema,” ütles Soone. „Oleme tänulikud, et õpetajad ja lapsevanemad lapsi suunavad ja juhendavad. Nii saavad lood kirja kaunis eesti keeles ning žüriil on rõõm neid lugeda.“

Võistluse eesmärgiks on äratada lastes huvi omaloomingu vastu, parandada nende emakeelset väljendusoskust ning arendada loovust. Kirjandusvõistlusele oodatakse muinasjutte vabalt valitud teemal, kuid tekstide soovitav pikkus on 1-2 A4 lehekülge.

Tööd tuleb saata tuleva aasta 11. jaanuariks märgusõnaga „Steni muinasjutuvõistlus” meiliaadressile elk@elk.ee või lastekirjanduse keskusesse aadressil Pikk 73, Tallinn 10133. Keskus palub töödele lisada muinasjutu autori nime, vanuse, kooli ja klassi.

Sten Roosi muinasjutuvõistlus toimub 1993. aastast. Selle algatasid Ants ja Ann Roos oma muinasjutulembese poja Steni mälestuseks. Nüüd jätkab traditsiooni lastekirjanduse keskus koos Eesti kirjandusmuuseumi, Lääne maakonna keskraamatukogu ja Haapsalu linnavalitsusega.

Konkurss kuulutatakse välja igal aastal 6. septembril, Sten Roosi sünniaastapäeval. Möödunud aastal saadeti võistlusele 182 muinasjuttu ning osalejaid oli 43 koolist, välja anti 28 auhinda.

Tulemused tehakse teatavaks pidulikul auhinnatseremoonial lastekirjanduse keskuses 2022. aasta maikuus. Lisaks esikolmikule antakse välja mitmeid eriauhindu ning parimad muinasjutud avaldab ajakiri Hea Laps.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments