1

Janar Sõber astus Lääneranna volikogust tagasi

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääneranna vallavolikogu liige, maadlustreener Janar Sõber sai neli aastat tagasi kohalikel valimistel Lääneranna valimisliidu nimekirjas 94 häält. Urmas Lauri foto

Lääneranna vallavolikogu liige Janar Sõber (Lääneranna valimisliit) teatas esmaspäeval, et astub vallavolikogust tagasi.

Sõber ütles Lääne Elule, et otsustas tagasi astuda, kuna ei saa septembri- ja tõenäoliselt ka oktoobriistungil osaleda. Lääneranna vallavolikogu tuleb kokku neljapäeval, Sõber aga peab kolmapäeval sõitma treenerina Kreekasse võistlustele.

Sõber Lääneranna vallavolikogu opositsiooni liikmena ütles, et ei saa puudumist endale lubada, sest iga hääl on oluline. Neljapäeval peaks volikogu vastu võtma Lääneranna valla lisaeelarve, mis on juba kolmas katse seda teha. Üks kord jäi see juba vastu võtmata, sest üks volinik puudus, tekkis patiseis ja hääled jagunesid võrdselt.

Teist korda jäi lisaeelarve vastu võtmata, sest tekkis taas patiseis ja volinikud ei suutnud päevakordagi kinnitada. „Üksainus hääl otsustab,” märkis Sõber. „Otsus tagasi astuda on poliittehnoloogiline, see ei tähenda, et ma vähem hooliks.”

Sõbra asendusliikmena peaks volikogusse tulema keskkonnaameti nõunik Kaja Lotman, kui Lotman peaks loobuma, siis on järgmine Varbla kunagine vallavanem Sivar Tõnisson.

Opositsioonil (Lääneranna valimisliit) on volikogus 11 kohta, koalitsioonil (Nelja Valla Ühisjõu valimisliit ja EKRE) on kümme kohta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Poliittehnoloogiline
Poliittehnoloogiline

viisaastakuplaan ennetähtaegselt täidetud. Sügav kummardus ja kestvad kiiduavaldused Lääne Elule hingeliigutavalt ilusa loo eest tublist Lääneranna poliittehnoloogia-eesrindlasest. Hurraa!

wpDiscuz