Läänemaale lisandus kümme uut koroonaviirusega nakatunut

Lääne Elu

info@le.ee

Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna
Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5361 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 358 ehk 6,7% testide koguarvust. Uutest nakatunutest 257 inimest ehk 71,8% olid vaktsineerimata. 101 nakatunut ehk 28,2% olid lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 137 inimesel. 94 uutest Harjumaa haigusjuhtumitest on Tallinnas.

Viljandimaale lisandus 40, Tartumaale 35, Võrumaale 26, Pärnumaale 19, Põlvamaale 18 ja Valgamaale 17 uut nakatunut. Rapla- ja Ida-Virumaale lisandus 12, Lääne-Virumaale ja Läänemaale 10, Jõgevamaale 9, Saaremaale 6 ja Hiiumaale 1 uus nakkusjuhtum. Teistesse maakondadesse uusi positiivseid testitulemusi ei lisandunud. 6 juhul puudus rahvastikuregistrijärgne elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 334 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 7,5%.Testitutest 1266 olid lõpetatud vaktsineerimiskuuriga, 4095 olid vaktsineerimata.

Ööpäeva jooksul avati 20 uut COVID-19 haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 119 patsienti. Haiglaravil viibivatest patsientidest 95 ehk 79,1% on vaktsineerimata (neist sümptomaatilise COVIDi tõttu vajab haiglaravi 86 inimest).

Tänahommikuse seisuga on vaktsineerimisi tehtud kokku 726 054 inimesele, kellest 97 482 on pooleli oleva vaktsineerimisega, 628 572 inimese vaktsineerimiskuur on lõpetatud. Ööpäeva jooksul manustati 3871 doosi, kokku on manustatud 1 268 341 vaktsiinidoosi. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 64,2%.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kerda.
2 aastat tagasi

Suvi ju alles kestab lausa kuuaega. Nautig värsket õhku ja igal võimalusel õues viibimist. Väga edukalt saab ju õues õppida. Pole probleemi. Uued teadmised kinnistuvad värskes õhus palju paremini. Kui ei usu, proovi järgi!!

Vares
2 aastat tagasi

Valge Daam… 🤪

Varoona
2 aastat tagasi
Reply to  Vares

Valge vares.🕊🤣

tulevik
2 aastat tagasi

Olukord ei parane!?

Jüri
2 aastat tagasi
Reply to  tulevik

Kuidas ta paraneda saaks?
Homme algab kooliaasta,2 -4 nädala -pärast me alles näeme olukorda. Olukord paraneb järgmisel suvel,kui koolid taas kinni ja inimesed rohkem vabas õhus liiguvad.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Jah suvel kaob ära, siis ladtakse natuke inimestel puhata. Jõulude ajal loodetavasti ka, muidu hakkavad tõsimeeli mässama varsti. Vahepeal peab hirmu maha tõmbama.