Lahkunud on Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula

Lääne Elu

info@le.ee

Arvo Tarmula (11. mai 1937-15. august 2021). Foto: Andres Hion

Ööl vastu tänast lahkus 84-aastasena ootamatult meie seast Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula (11. mai 1937-15. august 2021).

Tarmula oli Eesti vanim tegutsev pressifotograaf ja Lääne Elu toimetuse liige üle 30 aasta. Lääne Elu toimetus jääb teda mäletama lõpmata uudishimuliku, heatahtliku, rõõmsameelse ja tegusana – ta jõudis alati kõikjale ja tihtipeale teadis uudiseid enne kui kõik me teised.

Pärnus sündinud, lõpetas Tarmula 1956. aastal Pärnu 2. keskkooli. 1970. aastast elas ta Haapsalus, Lääne Elu loomisest peale 1989. aastal oli Tarmula Lääne Elu fotograaf.

Ta oli Haapsalu fotoklubi liige.

Aastal 2006 sai ta Haapsalu vapimärgi, aastal 2013 Valgetähe V klassi teenetemärgi, aastal 2015 EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse teenetemärgi.

Tänavu veebruaris pälvis Tarmula kultuurkapitali Läänemaa elutööpreemia.

Lääne Elu tometus on sügavas leinas.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ma Ri
2 aastat tagasi

Sügav kaastunne lähedastele ja Lääne Elu toimetusele.

Mati Kukk
2 aastat tagasi

Sygav kaastunne perele ja lehe toimetuse kollektiivile. Tore,soe,elujaatav mees oli.Kuigi tundsin teda vaid paar aastat, minu Kiideva raamatu esitlemise yrituselt,saan tema mälestamises mötetes osaleda.

Lydia
2 aastat tagasi

Väga kurb uudis. Arvo oli alati kõikjal oma kaamerasilmaga kohal. Ikka rõõmus ja reibas. Igal nädalal astus ta ka Rannarootsi muuseumi juurest läbi, tegi pilte ja peatas hetki. Pajatas uudiseid, mis ta oli just avastanud, et kus on puhkenud esimesed sireliõied või kus on luigepesa või mitu luigepoega on koorunud või kus kolletuvad lehed või … Reedel olid Sa veel linnuses rannarootslaste laulupeo proovi jäädvustamas, kuid laupäevasel peol Sind enam näha ei olnud… kuid nii lõplikku puudumise põhjust poleks keegi osanud aimata. Olid ja oled meie kõigi Arvo. Tunnen, et olen kaotanud hea sõbra. Aitäh, et olemas olid. Rahulist puhkust!

Nata
2 aastat tagasi

Kurb uudis.Siiras kaastunne lähedastele.

Kristjan
2 aastat tagasi

Hüvasti, Arvo. olid hea sõber!

Laine Vesker
2 aastat tagasi

Ei suuda uskuda, et meie Arvot ei ole enam, kurb ja valus. Kaastunne omastele, sõpradele, kolleegidele.

Väga
2 aastat tagasi

kurb.Siiras kaastunne lähedastele.

Mikael Sjövall
2 aastat tagasi

Kurb uudis. Arvo oli väga hea fotograaf ja sõbralik inimene. Sügav kaastunne omastele.

Keijo
2 aastat tagasi

Väga Kurb Puhka Rahus!!!

Vambola
2 aastat tagasi

Väga kahju! Veel eile postitas pilte Höff-ist…