0

Lõuna-Läänemaa noored jalgpallurid said esimesed tuleristsed

Rõõmsad lapsed ja lapsevanemad peale turniiri. Foto: Geithi Rammul
Rõõmsad lapsed ja lapsevanemad peale turniiri. Foto: Geithi Rammul

Pärnus peetud noorte jalgpalliturniiril Pärnu CUP said oma esimesed tuleristsed Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi noored jalgpallurid.

SA Pärnumaa Jalgpallikeskuse korraldatavad talvised ja suvised noorteturniirid toovad kokku väga palju noorteklubisid üle Eesti ja on reeglina ka väga kõrgetasemelised. Koroonaaeg ei pannud ka sellel suvel toimunud turniiridele pitserit.

Kolmel päeval osales Pärnu CUP-il 44 võistkonda, üheteistkümnest jalgpalliklubist. 2009-2014 aastal sündinud lapsed võistlesid kuues vanuseklassis. Turniirist võttis 2013. aastal sündinud poiste võistkonnaga osa ka Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi.

Tillukese maaklubi selles vanuses poistest oli see paljudele üldse esimese suur jalgpalliturniir. Kolm võistkonnas mänginud poissi lõpetas sel kevadel alles lasteaia ja mängisid seega aasta endast vanemate vastu. Kuid millalgi tuleb ju esimene samm teha.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi väikestele jalkapoistele oli kaasa elama sõitnud ka poiste perekonnad, mis oligi vaat, et kõige vahvam. Lapsed mängisid oma mänge kire ja tahtmisega.

Avamängus jäädi kindlalt alla hilisemale turniiri võitjale Tallinna FC Infonetile. Edasi läksid Lõuna-Läänemaa poisid aga iga mänguga paremaks ja 7-8aastased jalgpallurid pakkusid meeldejääva turniiri. Saadi kaks võitu järjest: Keila jalgpalliklubi alistati tulemusega 4:0 ja Pärnu JK Vaprus kollane tulemusega 4:2.

Treener ei tuletanud kordagi poistele meelde võimalust võita esikolmikukoht. Selles vanuses on kõik muu olulisem. Kuid just hõbedasel positsioonil poisid peale kolme vooru olid.

Kahes viimases matšis jäädi väga pingeliste heitluste järel alla Pärnu Jalgpalliklubile 0:3 ja Pärnu JK Vapruse mustale 2:4. Tegelikult oli tegemist ilmselt läänlaste kahe parema mänguga sellel turniiril – rõõm, lust, tahtmine ja ka juba esimesed head oskused väljendusid just eriti kahes viimases mängus. Kokku Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubile neljas koht.

Võistkonnas mängisid: Kristjan Kolotšev, Mattias Idvani, Ruud Laos, Karl Laos, Romet Tšorni, Uku Tamme, Kert Kukk, Kairon Omar Ploomipuu.

Kolotšev ja Idvani lõid mõlemad kolm, Ruud Laos kaks ning Karl Laos ja Kukk kumbki ühe värava.

Suur tänu ka kõikidele peredele, kes poisse turniiril toetasid.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz