6

Läänemaal võib küttida ühe karu

Karu. Foto: Kaarel Tammann

Üle aastate võib sel jahiaastal küttida Läänemaal ühe karu. Karu võib küttida 1. augustist Kullamaa jahipiirkonnas.

Keskkonnaamet lubab karu küttida, sest Kullamaa piirkonnas on tuvastatud karukahjustusi. Kui Kullamaa jahipiirkonnas jääb karu küttimata, laieneb 1. septembrist luba ka kesk- ja lõuna-Läänemaa jahialadele.

Enne seda aastat registreeriti karjukahjustusi Läänemaal viimati 2017. aastal, kuid viimane karu küttimise luba anti Läänemaale aastal 2016.

Ulukiseire aruande järgi elas Läänemaa umbes 260 000 hektari suurusel jahialal möödunud aastal kaks karupesakonda.

Üle Eesti andis Keskkonnaamet 2021/2022 jahiaastaks esimese osana loa küttida 82 karu. Keskkonnaagentuuri ulukiseire aruandes tehti ettepanek küttida maksimaalselt kokku 85 isendit, sellest Harju maakonnas 7, Ida-Viru maakonnas 13, Jõgeva maakonnas 9, Järva maakonnas 10, Lääne maakonnas 1, Lääne-Viru maakonnas 13, Põlva maakonnas 3, Pärnu maakonnas 6, Rapla maakonnas 5, Tartu maakonnas 7, Valga maakonnas 3, Viljandi maakonnas 7 ja Võru maakonnas 1.

Ettepaneku tegemisel on arvestatud pruunkaru asustustihedust, juurdekasvunäitajaid, arvukuse muutust viimase nelja aasta jooksul, eelnevate aastate küttimisstruktuuri ning 2020. ja 2021. aasta kahjustuste paiknemist ja ulatust. Keskkonnaagentuuri ulukiseire aruande ettepanekul 2021/2022. jahiaastal Hiiu ja Saare maakonnale pruunkaru küttimismahtu ei kehtestatud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Üks teine miljardär
Üks teine miljardär

Kes ütles, et see loom on!

hehee
hehee

lepiks siis kokku, milline see üks karu on ja paneme oksjonile.

Peeses
Peeses

Loomad kevadeti leiavad paarilise, ilus aeg, sünnivad pojakesed, elavad õnnelikult ja siis antakse luba üks maha lasta. Kole lugu.

Hellat
Hellat

See on teie probleem.

Peeses
Peeses

Et siis milline probleem minu on? Minul pole probleemi, ühel karul kohe varsti on.

Tuvisitt
Tuvisitt

Tuleks ikkagi hellari kohta üks luba välja kirjutada ……

wpDiscuz