Läänemaal võib küttida ühe karu

Karu. Foto: Kaarel Tammann

Üle aastate võib sel jahiaastal küttida Läänemaal ühe karu. Karu võib küttida 1. augustist Kullamaa jahipiirkonnas.

Keskkonnaamet lubab karu küttida, sest Kullamaa piirkonnas on tuvastatud karukahjustusi. Kui Kullamaa jahipiirkonnas jääb karu küttimata, laieneb 1. septembrist luba ka kesk- ja lõuna-Läänemaa jahialadele.

Enne seda aastat registreeriti karjukahjustusi Läänemaal viimati 2017. aastal, kuid viimane karu küttimise luba anti Läänemaale aastal 2016.

Ulukiseire aruande järgi elas Läänemaa umbes 260 000 hektari suurusel jahialal möödunud aastal kaks karupesakonda.

Üle Eesti andis Keskkonnaamet 2021/2022 jahiaastaks esimese osana loa küttida 82 karu. Keskkonnaagentuuri ulukiseire aruandes tehti ettepanek küttida maksimaalselt kokku 85 isendit, sellest Harju maakonnas 7, Ida-Viru maakonnas 13, Jõgeva maakonnas 9, Järva maakonnas 10, Lääne maakonnas 1, Lääne-Viru maakonnas 13, Põlva maakonnas 3, Pärnu maakonnas 6, Rapla maakonnas 5, Tartu maakonnas 7, Valga maakonnas 3, Viljandi maakonnas 7 ja Võru maakonnas 1.

Ettepaneku tegemisel on arvestatud pruunkaru asustustihedust, juurdekasvunäitajaid, arvukuse muutust viimase nelja aasta jooksul, eelnevate aastate küttimisstruktuuri ning 2020. ja 2021. aasta kahjustuste paiknemist ja ulatust. Keskkonnaagentuuri ulukiseire aruande ettepanekul 2021/2022. jahiaastal Hiiu ja Saare maakonnale pruunkaru küttimismahtu ei kehtestatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Üks teine miljardär
2 aastat tagasi

Kes ütles, et see loom on!

hehee
2 aastat tagasi

lepiks siis kokku, milline see üks karu on ja paneme oksjonile.

Peeses
2 aastat tagasi

Loomad kevadeti leiavad paarilise, ilus aeg, sünnivad pojakesed, elavad õnnelikult ja siis antakse luba üks maha lasta. Kole lugu.

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  Peeses

See on teie probleem.

Peeses
2 aastat tagasi
Reply to  Hellat

Et siis milline probleem minu on? Minul pole probleemi, ühel karul kohe varsti on.

Tuvisitt
2 aastat tagasi
Reply to  Peeses

Tuleks ikkagi hellari kohta üks luba välja kirjutada ……