2

Läänemaale lisandus kolm koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna
Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna

Ööpäevaga analüüsiti 84 läänlase koroonaviiruse teste, millest kolm ehk 3,57% osutus positiivseks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 73,4. Selle näitajaga on Läänemaa maakondade võrdluses 10. kohal. Kõrgeim on näit Pärnumaal (235,5) ja madalaim Hiiumaal (42,9). Eestis keskmiselt on näit 118.

Üle Eesti analüüsiti ööpäeva jooksul 8016 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 197 ehk 2,5% testide koguarvust. Uutest nakatunutest 158 inimest ehk 80,2% olid vaktsineerimata. 6 nakatunu vaktsineerimiskuur on pooleli.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 76 inimesel. 64 uutest Harjumaa haigusjuhtumitest on Tallinnas.

Tartumaale lisandus 29, Pärnumaale 23, Viljandimaale 13, Ida-Virumaale 8 ja Raplamaale 7 uut nakkusjuhtu. Võru- ja Saaremaale lisandus 5, Järva- ja Lääne-Virumaale 4, Jõgeva, Lääne- ja Põlvamaale 3, Valgamaale 1 uus positiivne testitulemus. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. 13 juhul rahvastikuregistri järgne elukoht puudus.

Ööpäeva jooksul avati 6 uut COVID-19 haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 39 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 57 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 19 inimest (48%). Haiglaravil viibivatest patsientidest 2 inimest ehk 5,1% on lõpetatud vaktsineerimisega.

Ööpäeva jooksul manustati 5232 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 633 849 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 558 566 inimesel. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 57%.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
maestro
maestro

wandenõuteoreetikud teevad meie maale
eriti suurt kahju! Hull on asi siis kui poliitikute seas
neid on palju!

Kummaline maailm
Kummaline maailm

Neid lamemaalasi on siin kommenteerimaski üksjagu.

wpDiscuz