Ratas võib esitada presidendi kandidaadiks akadeemik Tarmo Soomere

Akadeemik Tarmo Soomere. Foto: Arvo Tarmula
Akadeemik Tarmo Soomere. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu esimees Jüri Ratas kutsus reedeks parlamendierakondade esimehed kohtumisele, et tutvustada neile järgmise presidendi võimalikku kandidaati. ERR-i andmetel plaanib Ratas esitada neljale parteijuhile teaduste akadeemia presidendi Tarmo Soomere nime.

Akadeemik Tarmo Soomere vastas jaatavalt juba 19. märtsil ERR-ile antud intervjuus, kas ta oleks valmis kandideerima järgmiseks riigipeaks, kui poliitikud teda kutsuksid.

Ratas ja peaminister Kaja Kallas, Reformierakonna esimees, on seni saanud riigipeaks kandideerimise ettepanekule eitavad vastused endiselt kaitseministrilt ja nüüdselt suursaadikult NATO-s Jüri Luigelt, üleminekuvalitsuse justiitsministrilt ja vandeadvokaadilt Jüri Raidlalt, Eesti Panga endiselt presidendilt ja praeguselt peaministri majandusnõunikult Ardo Hanssonilt ning veel mitmelt võimalikult kandidaadilt.

Presidendi valimine algab riigikogus 30. augustil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Soomere on sihikindel
2 aastat tagasi

Soomerel õnnestus Ratas lõpuks ära rääkida…

Terje
2 aastat tagasi

Eesti riik on poliitilises pankrotis.

jaanus
2 aastat tagasi

kui ta valitaks,oleks meil poliitikas keegi,kes peaks arvutada oskama.matemaatik ikka.